Bursa İnegöl Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık kahramanı Hatice Akbulut bebeklerin hareket etmesinden dolayı tekrarlanan ve uzun süren röntgen çekimlerini en kısa süreye indirmek için geliştirdiği stantla Doktorclup Awards tarafından Yılın yenilikçi hemşiresi ödülüne laik görüldü. İnegöl Hastane Derneği, Yılın Hemşiresine  Oylat Kaplıcaları Güven Otel’den tatil çeki hediye etti. İnegöl Hastane Derneği Başkanı Yasin Altuntepe ise dernek adına plaket takdim etti. Tatil hediyesi Hastane Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Güven otel sahibi Fatih Gültekin tarafından verildi.
Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına verdiği desteklerle takdir toplayan İnegöl Hastane Derneği Bursa’nın gururu Hatice hemşireyi ziyaret etti. Yılın sağlık oscarları olarak kabul edilen 2020 Doktorclup Awards tarafından Yılın Yenilikçi Hemşiresi ödülüne laik görülen Hatice Akbulut’a hediye çeki ve plaket takdim etti.
Bebeklerin daha fazla radyasyona maruz kalmasını önlemek amacıyla geliştirdiği projede güvenli radyoloji çekim standı yapan Akbulut, bu sayede standa yerleştirilen bebeğin, röntgen çekimi sırasında hareket etmesini önlüyor ve bebeğin defalarca tekrar eden çekimlerden zarar görmesinin önüne geçiyor. Stantta, bebeğin baş, göğüs ve ayak kısmı sabitleniyor, herhangi birinin tutmasına ihtiyaç duyulmuyor.
5 AYDIR KULLANILIYOR
Doktorclub Awards Türkiye'nin Sağlık Ödülleri Yarışması'nda 'Yılın Yenilikçi Hemşiresi' kategorisinde birincilik ödülüne layık görülen Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Hatice Akbulut, Tekrar çekimleri azaltan sistemin İnegöl Devlet Hastanesinde 5 aydır kullanıldığını söyledi. Solunum sıkıntısı yaşayan bebeklere akciğer grafisi çekildiğini aktaran Akbulut, röntgen çekimi sırasında bebeklerin rahat durmadığını ve bebeklerin hareket etmesinden dolayı röntgen çekimlerinin tekrarlandığını söyledi.  Akbulut yaptığı açıklamada, “Sistemi önce maket bebekler üzerinde denedik ve daha sonra da canlı bebeklerde uyguladık. Ödül aldığım için çok mutluyum. Güvenli radyoloji çekim standının tüm hastanelerde kullanılmasını istiyorum." dedi.

Editör: TE Bilişim