Reuters haber ajansı, ABD liderliğinde DEAŞ´a karşı kurulan uluslararası koalisyonun Suriye´deki ortaklarıyla 30 bin kişilik bir sınır koruma gücü kurmak için çalıştığını açıkladı.

Yeni gücün 30 bin kişiden oluşmasının hedeflendiği belirtildi. Açıklamada sınır güvenlik gücünün Türkiye ve Irak sınırını kontrol edeceği belirtildi.

ABD´nin Türkiye ve Irak sınırına yerleştirmek amacıyla 30 bin kişilik ordu kurması Türkiye´ye karşı adeta bir savaş ilanıdır. Özellikle bu 30 bin kişilik ordunun yarısından fazlasının terör örgütü PKK nın oluşturacağı ise sınırlarımız için büyük bir tehdittir.

Terör örgütü PKK nın düzenli orduya geçişi için önemli bir adım. ABD nin bu açıklaması sınırlarımızda düzensiz ve dağınık bir terör örgütü değil, en son teknolojik silahlarla ve askeri araçlarla donatılmış düzenli bir ordu ile karşı karşıya olduğumuzu gösterir.

ABD bu kararıyla hem Suriye´yi bölmeyi, hem Irak´ta yaptığı gibi Suriye´de de bir Kürdistan kurmayı, hem de varoluş sebebi olan savaş ve kaos üretmeyi hedefliyor. Bölgede Türkiye ile PYD/PKK yı çatıştırarak bizi maddi ve manevi meşgul etmeyi hedefliyor.

Türkiye tarafının kararlı tutumu üzerine ABD´den geri adım geldi ve “Türkiye ile müttefikliğinin bozulmaması amacıyla” ‘sınır muhafız´ gücünün oluşturulamayacağı açıklandı.

Bu bir zafer değil çünkü aynı açıklamada ABD bölgede bulunmaya devam edeceğini ve PYD/PKK ya eğitim vermeyi sürdüreceğini de belirtti. Bölgede kaosun sebebi olan ABD´nin Kürdistan hayali devam ettiği sürece hepimiz tetikte olmalıyız.
Tetikte olduğumuzu TSK somut olarak gösterdi. TSK “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye´nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ´a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17:00´dan itibaren “Zeytin Dalı Harekatı” başlatılmıştır.” açıklaması yaparak Afrin´i bombalamaya başladı.
Savaş ve kaos yanlısı biri değilim. Amacım savaş çığırtkanlığı yapmak da değil. Fakat bugün olanlar, daha birkaç yıl önce ‘Komşularla sıfır sorun´ Çözüm Süreci´ ve ‘Kobani´ye Selam´ politikalarının eseridir.

Gereksiz barış söylemi savaş getirir. Yakın geçmişte olan buydu. Fakat hükümet yanlış politikalardan vazgeçerek kendini bir nebze affetirdi.

Şimdi herkes susacak TÜRK DEVLETİ konuşacak. Şimdi herkes susacak TÜRK ORDUSU konuşacak.

Allah ordumuzun yardımcısı olsun. Dualarımızı esirgemeyelim.
****
CHP İSTANBUL İL BAŞKANI

CHP İstanbul İl Başkanının twitleridir;

“İnandığınız Allah´ınız sizin de belasını versin.”

“Devlet katil değil seri katil”

“Tarihte bugün: Ermeni Soykırımı başladı. Katledilen Ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz.”

“Ananı da al haydi Taksim´e.”
(Gezi olayları esnası)

“Aslan CHP, Aslan BDP”

“Şüphesiz ki biz onu (doları) 4 Lira olması için yarattık. Döviz Suresi”
(Ayetle dalga geçiyor)

Canan Kaftancıoğlu ayrıca eşinin domuz eti yediği twitini doğruluyor. Bu sözleri CHP nin tümüne addetmek istemiyorum. Bu sözler ismi ‘Halk Partisi´ olan bir oluşuma yakışmıyor. Bu kadının ikameti İstanbul´da olabilir ama kendi Türkiye´de yaşamıyor.
Türk milleti böylesine aşağılanmayı kabul edemez. Yüce Allah´ın ayetleri ile, Müslüman Türk milletinin değerleri ile kimse dalga geçemez. Bu durum kabul edilemez!
CHP bir an önce kendisini ihraç etmeli, Türk ve Müslüman olduğundan şüphe duyduğum Canan Kaftancıoğlu denen şahıs yargılanmalı ve Türk Vatandaşlığından çıkarılmalıdır.
****
KAR YAĞAYACAK MI?

NASA Kar Uzmanı Dr. Thomas Painter´in Türkiye hava durumuna yönelik sözleri ürküttü. Painter, küresel ısınma nedeniyle Türkiye´ye az kar, çok yağmur yağacağını söyledi. Dr. Painter, “Daha çok sel yaşayacaksınız. Altyapıya yatırım yapın. Bazı yerler ise kuraklık çekecek. Temiz su için baraj inşa edin!” uyarısında bulundu.

Yetkililere duyurulur.


Velhasıl...

Savaş iyi bir şey değildir. İnsanların ölmesi iyi bir şey değildir.

Fakat Türk tarihi de şunu söyler; savaş kadar kapımıza geldiyse, bize de buyur demek düşer!