24 Haziran seçimlerinin şüphesiz en çok merak edilen sorulardan birisi HDP’nin alacağı oy oranları.
Anketlere göre Türkiye genelinde %7-11 arasında oy alacağı tahmin edilen HDP’ye birde İnegöl’den bakalım istedim.
Malumunuz olduğu üzere HDP’nin İnegöl’de en etkin olduğu yerleşim alanı Huzur Mahallesi.
Dün yaklaşık 1 saat boyunca bu mahalleyi sokak sokak dolaştım. Sanki hiç seçim olmayacakmış gibi bir hava gördüm.
Hani derler ya “Nerede o eski bayramlar?” diye…. HDP içinde aynı cümleleri kurmak pekte zor değil. 
Daha önce gelin gibi süslenen Huzur Mahallesi’nde şu an tam bir ölüm sessizliği var. Hemen hemen hiçbir evin penceresinde ya da balkonunda HDP bayrağı göremedim. Oysa eski seçim dönemlerine baktığımızda neredeyse HDP haricinde bu mahallede başka bir partinin bayrağının açılması ise öyle kolay değildi.
Son iki yılda terörle yapılan etkin mücadele nedeniyle, çok sayıda PKK sempatizanı ve örgüt üyesi kodesi boylamış durumda. Huzur Mahallesinde de halkı bezdiren, tehdit eden bir kaç örgüt üyesi de temizlenmiş gibi görünüyor.
Şu an adı gibi huzurlu olan mahalle, insanların kardeşçe yaşamaya başladığı şirin bir yer haline gelmiş. Yer yer evlerin camlarına asılmış Türk bayrakları ise göze çarpıyor.
Terör korkusunun neredeyse en aza indiği mahallede, birkaç kümelenmiş fanatik grup hala var. Güvenlik güçleri ise bunlara anında müdahale edebiliyor. Seçim güvenliği noktasında da hazırlıklar tamamlanmış gibi. 
Huzur Mahallesi’nde seçimler iki parti arasında geçiyor. HDP ve AK Parti.
Şimdi HDP’nin Huzur Mahallesi’nde gücüne şöyle bir bakalıWm.
Tarihler 7 Haziran 2015’i gösterdiğinde ülke genelinde yürütülen kampanya ile HDP, tarihinin en fazla oyunu aldı. İnegöl’de ilk kez 9 bin 136 oya çıktılar. İnegöl’de %57 oy alan AK Parti, %15.55 oy alan MHP ve %13.69 oy alan CHP’nin ardından %6.2 oyla 4. sıraya yerleştiler. Bu sonuçlar HDP’nin Türkiye ortalamasına bakıldığına çok küçük görünebilir. Ancak HDP’nin Huzur Mahallesi’nde aldığı oy oranı %70.2 oldu. AK Parti bu mahallede %24.6’da kaldı.
Tabi bu durum 1 Kasım 2015 seçimlerinde biraz değişti. 7 Haziran’da İnegöl’de 9 bin 136 oy alan HDP’nin oyları 1 Kasım’da 6 bin 925’e düştü. Oy yüzdesi ise %6.2’den, %4.52’ye geriledi. Huzur Mahallesi’nde HDP oy kaybederken, AK Parti oylarını arttırdı. Aradaki %45’lik fark ciddi anlamda kapandı.
Bu sonuçlardan yeterli dersi alan devlet, PKK’nın etkisi olan her yerde gücünü göstermiş. Kısacası vatandaşa kin kusturan kim varsa tepelerine çökmüş. Çocuklarını dağa götürmekle tehdit eden çeteler paketlenmiş.
Belki de uzun yıllar sonra ilk kez sandığa bu denli özgür ve rahat gidecek bir seçmen kitlesinden söz ediyoruz. 
Peki 24 Haziran’da Huzur Mahallesinde hangi parti ne kadar oy alacak?
Bu sorunun cevabını vermek elbette kolay değil. Ancak izlenimlerime göre HDP’nin ciddi bir oy kaybı yaşadığını düşünüyorum. Kanaatimce HDP oyları İnegöl genelinde 5 binin altına gerileyebilir. Huzur Mahallesi’nde ise %40’lara düşerse pek şaşırmam. AK Parti 10. sıra adayı İsmail Özkan her ne kadar seçilemeyecek durumda olmasına karşın sevilen bir isim. HDP adayları ise tam bir kapalı kutu. Etkilerini pek hissedemedim. Mahallede Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği tercihlerinde bir sürpriz yaşanabilir. Bir grup, Selahattin Demirtaş’a HDP’den daha fazla oy çıkabileceği inancını taşıyor. Artık bize de bekleyip görmekten başka bir seçenek kalmıyor. Ancak ben bu kez AK Parti’nin HDP’den daha fazla oy alabileceğini düşünüyorum. 
Hep birlikte bekleyip göreceğiz.
Gezim esnasında Huzur Mahallesi’nde gördüğüm bazı eksiklikleri de dile getirmekte fayda var. İnegöl’ün en kötü yapılanma bölgesi bana göre burası. Yolların asfalt olmasına karşın plansız bir yerleşim yeri.
İnegöl Belediyesi’nin mahallede bir irtibat ofisi bulunuyor. Çok uzun zamandır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Kentsel Dönüşüme bence buradan başlanmalı. İnegöl’ün siluetini de bozan mahalle, bence yeni bir cazibe merkezine dönüştürülebilir. İnegöl’ün emlak değeri açısından oldukça değerli bir bölgesinde bulunan bu mahallemizin yeniden dizayn edilmesi gerekir. Belediye, vatandaşların sorunlarına kısa vadede çözüm üretmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ancak uzun vadeli yeni projeler şart.