SERİ SONU…

Son oynadığı 6 maçta 18 puan çıkartıp 2. yarıya flaş bir başlangıç yapan İnegölspor, Samsun’da seriye son verdi. Açıkça bu maç bir anlamda bizim yol haritamızın bir göstergesi olacaktı. Samsunspor bu ligin kaliteli takımlarından biri ve önemli isimlere sahip olmasına rağmen puan çıkartılmayacak bir deplasmanda değil.

Maçın başında statta seyirci ambiyansı ile ev sahibi takım hemen avantajı ele aldı. Özellikle ilk yarım saat İnegölspor nefes dahi alamadı. Bunda sebep kuşkusuz ev sahibi ekibin önde basması ve çabuk oynayan İnegölspor’a bu imkanı sağlayamamasından kaynaklandı. Daha önceki maçlarda rakipten fazla çok isteyen bizdik. Skoru lehimize döndürmüştük. Bu defa Samsun fazlasıyla istedi ve 3 puanı aldı. İnegölspor’un çıkışlarında yapılan pres topu doğru kullanmamızı engelleyince de etkili ayakları topla buluşturamadık. Fakat rakip takımda bana göre daha önceki maçlarda bu kadar koşmayan oyuncu bolluğu vardı. Kanatlardan açık vermediler ve ataklarını da buradan geliştirdiler. Orta saha oyunun bir bölümünde etkili görünse de, genelinde Samsunspor üstünlüğü altında kaldı. 30. dakikadan sonra çabuk çıkan İnegölspor, biri duran top olmak üzere 2 pozisyon buldu. Bunları cömertçe harcadı. Zaten Samsun gibi takımda sana evinde ancak bu kadar pozisyon verir. Bunlarda kaçınca, işler tamamen aleyhimize döndü. 2. Ligin Batalla’sı İlyas Kubilay, ilk maçta olduğu gibi bu maçta da yıldızlaştı. Benim anlamadığım şu adam oynama devri çok eskilerde kaldı. Fakat rakip takımın anahtarını durdurmak içinde bir şeyler yapılmaz mı? Bu oyuncuyu bu kadar boş alan bırakıp, şut imkanı sağlarsan oda ipini çekiverir.

Sonuç olarak Samsunspor kadro, taraftar, tesis, stat ve geçmiş anlamında bizim rakibimiz değil ve hak ederek, isteyerek 3 puanı aldılar. Onlara kalan maçlarda başarılar dileyelim. Geçen hafta söylemiştik, ligin bitimine 11 hafta var ve 5. sırada Kastamonu ile aramızdaki puan farkı 10. Kalan maçlarımız içerde Keçiörengücü ve akabinde Sarıyer deplasmanı. Bu 2 maç bizim tamam mı, devam mı maçlarımız olacak gibi görünüyor. Fakat bu ligde herkesin puan kaybetme olasılığını da göz ardı etmeyelim. İç sahada firesiz geçmemiz gerekecek, hatta deplasman da puan getirip rakiplerin takılmasını bekleyeceğiz. Zor gibi görünüyor ama imkansız değil. İnegölspor’un Samsun maçı kadrosuna bakıldığında altyapıdan daha fazla oyuncu bekliyorduk, göremedik. Biz mi yanlış okuyoruz yoksa yazanlar mı yanlış yazıyor. Altyapıdan çıkan futbolcularımızın yaş gruplarındaki başarılarını, artık a takımda görmemiz gerekiyor. Oyuna selim can girmeli, Ömer Faruk Çalışkan girmeli, Yasin Yılmaz şans bulmalı. Hatta diyoruz artık kaleci Mustafa oynamalı ya da diğer futbolcularımız bu havayı solumalı ya da olacaklarsa olmalı, olmayacaksa umut bağlamamalılar. İnegölspor yedek kulübesi artık altyapıdan gelecek futbolcularla dolmalı. Çünkü artık gidişatımız bunu gerektiriyor. Yedeklere bakıyorum, futbolcu kardeşlerime sözüm yok ama Çağkan ya da Erdi Can yerine bizim oyuncuların şans bulması gerekiyor. Bu kontenjanı böyle kullanmamızı gerek yoksa maliyetleri yok o ayrı. Fakat bunun cevabı bu değil. Yoksa bu oyuncuyu, bu göndermiş, şunu bu hatırlı kişi söylemiş, konularına girersek, işin işinden çıkamayız, haberiniz olsun. Gerçek tek oynarlarsa yeterli olurlar olmazlar ayrı konu ama birileri bu şansı bulacaksa, bu şansı İnegölspor altyapısından gelen çocuklar bulmalı diyoruz…