Böylece bir Referandumun daha sonuna geldik sayın izleyici. İzlediniz çünkü her şey meydanlarda, medyada uluorta yaşandı. Hayırcılar neden HAYIR dememiz gerektiğiyle ilgili korkularını ve iddiaları (lokantaların kapatılacağı, muhtarlıkların kapatılacağı, tek adam dönemine girileceği gibi) Evet´çiler de neden EVET dememiz gerektiğiyle ilgili vaat ve iddialarını (koalisyonların, bürokratik vesayetin, askeri vesayetin ve istikrarsızlığın ortadan kalkacağı gibi) dile getirdiler.

Bu süreçte meseleye tüm dünya dahil oldu. Avrupa medyası türkçe HAYIR manşetleri bile attı. Amerika´da ki komedi politik bir programda Erdoğan´a hakaret edildi, Alman ZDF kanalında Erdoğan ile alakalı kendilerince komik sandıkları showlar yaptılar. Korku pompaladılar. Bakanımızı sınırdışı ettiler. Bir bakanımıza iniş izni vermediler. Buna rağmen HAYIR propagandalarına bizzat kendileri destek oldular. PKK´nın her türlü mitinglerine rahatlık sağladılar. v.s.

Her şey göz önünde oldu.  İzledik. Biz dün sandığa gidene dek izleyiciydik. Ama sandıkta millet olarak sözün artık biz de olduğunu bilerek ve isteyerek oyumuzu kullandık.

Tehdit ettiler, bahar ayında ortalık karışacak, referandum yaptırılmayacak gibi Fetö´cü saçmalıklarla insanlar ürkütülmeye çalışıldı. Buna rağmen çok sağlıklı bir seçim günü geçirdik.

Ve nihayet akşam olup gün kararmaya başladığında YSK´nın yasağı kalktı. Önce çok heyecanlandık. %65´lerle EVET sonucu çıktı. Belli ki önce doğu oyları sayılmaya başlandı batıya doğru geldikçe yüzde düştü düştü ve en nihayet %51 ile sonuçlandı.

Sahibi Yahudi sermayesi Turner olan American Fox´a özellikle baktım. İlk dakikadan itibaren  MHP´ye oynadı. Çıkan EVETleri eski seçimlerle karşılaştırıp MHP tabanının aslında HAYIR verdiğine defaatle vurgu yaptılar. Bahçeli´yi düşürmek için ateş ettikleri çok belliydi. Kendilerince kızmakta da haklılar. Referandum illetini (!) başlarına saran Bahçeli´dir. O istemeseydi AK Parti tek başına bunu halkın önüne getiremezdi.

Sonuçlar şunu da gösterdi ki EVET´i AK Parti büyük çoğunlukla tek başına sırtlamışa benziyor. MHP tabanının bir kısmı Bahçeli´yi dinlemedi. PKK ile FETÖ ile aynı yere mühürü çaktı maalesef.
Elbette sonucun beklenenin altında EVET çıkmasının tek sorumlusu MHP tabanı değil, AK Parti tabanında da sıkıntılar olduğu aşikar. AK Parti içinde ki FETÖ´cülerin en başta vekiller olmak üzere il-ilçe teşkilat yönetimleri acilen temizlenmelidir. Beklenen sonucun tek sorumlusu MHP değil AK Parti´nin fazla meseleye asılmamasıdır. Teşkilatların çoğunun kış uykusundan uynamamasıdır. Sorumlular ayrıca propaganda sürecinde EVET´e yeteri kadar asılmayıp susmayı tercih eden Arınç´tır, Gül´dür, Davutoğlu´dur.

Mutlaka FETÖ´nün siyasi temizliği tüm partiler dahil edilerek başta AK Parti´de olmak üzere bir an önce başlatılmalıdır.

Bir de son olarak dikkat edilecek bir husus var ki doğuda HDP´nin çok oy aldığı bölgelerde HAYIR oyları tulum çıkardı. “PKK aslında EVET istiyor” diyerek kendilerini HAYIR´a motive eden HAYIR´cılar sanırım HDP tabanı sizin kadar mevzuyu anlayayamış. Ama yine de HüdaPar´ın doğudaki azmini görmemek olmaz. Onlar meseleye asılmasaydı belkide EVET´in kazanması daha bir sıkıntıya girecekti.

Cezaevinde ki fetöcüler referandumda blok hayır oyu vermişler. FETÖ´cülerin kaldığı Bursa H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu sonuçları şöyle;
EVET : 35
HAYIR : 837
GEÇERSİZ : 7
TOPLAM KATILIM : 879

Biz ne dedik? “Fetö´de, Pkk´da HAYIR diyecek. Gel sen onlarla aynı safta yer alma. Vebaldir...” Dinlemediniz..

Neyse şimdi dilindeki kini yavaşça yere bırak ve Büyük Türkiye yolunda birlikte yürüyelim.

Başkan´ın dediği gibi “Atı alan Üsküdar´ı geçti” Şimdi önümüzdeki maçlara bakacağız. Yeni Türkiye yeni heyecanlar.. Güçlü Türkiye güçlü rakipler demek.. Çok çalışmak gerekiyor...