Belki de ayırt etmede en çok zorlandığımız konulardan biriside samimiyet konusudur.Oturup da  hasbi hal etmeye karar verdiğinizde  memleket meselelerini derinlemesine,  enine boyuna irdeleme ihtiyacı hissettiğinizde verimli bir ortam oluşumunu sağlayacak en büyük etken samimiyet.

Bir düşünün mekan olarak çınarlar altında yahut ta cerrah çay bahçesinde veya bir başka yerde sıcak bir bardak çay yanında otorite etkisinden uzak , adil,  vicdan sahibi,    alanında uzman olmasa bile meseleler hakkında derinlemesine bilgi sahibi toptan ve yahut ta  kabacana birkaç  can dost, arkadaş .

Bugünlerde  yönlendirme ve yahut ta bir taraflara çekilme kaygısının hat safhada olduğu bir ortamda  ilaç  gibi gelecek muhabbetlere doğru yelken açmak. Samimiyetine güvendiğimiz ve inandığımız insanlar ile  ne kadar hoş ve ne kadar güzel olur değimli?

Bütün bunları neden mi söylüyorum.Ortalık o kadar alanında uzman,  dürüstlüğünden, samimiyetinden emin olamadığımız insanlarla doludur ki sürekli fitnenin kapısını aralamaya yönelik çıkarsamalar,  şiddete meylettirmeye  varan analizler, yönlendirmelerle beyin bulandıran acayip tipler.Bu günlerde  birkaç bilimsel verilerle bezenmiş,  şaşalı cümlelerle kurulmuş uzman görüşü edasını taşıyan  bilgiler yada fitnelerden  geçilmemektedir.

Tabi ki  bir de bizdeki bazı meraklı mütercimler  olayın farkına  varmadan ve çıkaracağı sonuçlarını hesaplamadan  cup diye bunlara atlamakta yıkıcı etkilerini hesaplamadan günden malzemesi yapmaktadırlar.

Samimiyet edası ile gözümüzün önüne serilen bu bilgilerin bir çoğunun bizi birbirimize düşürme amacını taşıdığını anlamakta zor değildir. Özellikle referandum sürecinde sosyal medya üzerinden bu amaç doğrultusunda hareket eden bir çok bilgiye  rastlamışsınızdır. Maalesef ipe sapa gelmez hezeyan mahsulü bu ürünlerin bir çok taliplisinin ve  takipçisinin de olması beni hayli   şaşırttı  diyebilirim.

Memleket meselelerine bu kadar Fransız olmakta nedir?Hassasiyetten uzak olmakta nedir?Tarafgirlik edasıyla hareket etmekte nedir? Tamam buldum işte argo tabirle kapak yaptım şimdi edası da nedir ? Beyler! kendinize gelin aklınızı başınıza alın .Aramıza girmiş sinsice samimiyet edasıyla bir şeyler kakalamaya  çalışan tiplere  bu bilgiler karşı uyanık olun.Lütfen! 

Biz hiçbir kimseye eleştirmeyin muhalefet etmeyin demedik ve asla da diyemeyiz. Eleştirme ile sinsilik arasında çok fark vardır bunu anlamamızın gerektiğini söylüyoruz. Eleştirinin, muhalefetin daha doğrusu yerinde bir eleştirinin ve muhalefetin yapıcı etkileri herkesin malumudur.

Neticede bugün bilinçsizce ve keyif alırcasına  yaptığımız bu muhalefetin yarın bir karşılığı da olacağı bir gerçektir.Açın bakın isterseniz geçmişteki örneklerine.

Bilgi sahibi olunmadan kanat sahibi olunmaz.

Memleket meseleleri birkaç kitap okumayla birkaç internet sitesini gezmeyle birkaç  samimiyetinden emin olmadığımız tiplerle konuşmayla  tayin edilecek hareket edilecek kadar basit meseleler değildir.  

Basiret, fetanet ve feraset ister. Hepsinden daha da önemlisi samimi kalpler ister. Öyle değil mi?