Balıkesir'den Ankara'ya gitmek üzere yola çıkan İyi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Zeynel İnegöl Köftecisinde mola verdi. Akşener, yemeğin ardından personelle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra başkente doğru yoluna devam etti.

KREDİ KARTI VE ÇİFTÇİ BORÇLARI SİLİNECEK

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Balıkesir mitinginde ise önemli açıklamalarda bulundu. 4.5 milyon kredi kartı borcu sahibi vatandaşın ve çiftçilerin borçlarını sileceğini söyleyen Akşener, işsiz gençlere de iş bulacağını, iş bulamayanlara da vatandaşlık maaşı verileceğini ifade etti. Meral Akşener, vatandaşların AK Parti'den sıkıldığını belirterek, "24 Haziran'daki seçimler için kapı kapı dolaşacağız. İyi Parti ve Meral Akşener için oy toplayacağız" dedi.

İYİ PARTİ KURULMASAYDI TÜRKİYE NEYİ KONUŞACAKTI?

Akşener, “Bir kişinin keyfine Türkiye feda ediliyor. Onun için yola çıktık. Bir an hayal edin, İyi Parti'yi kurmasaydınız, beni aday göstermeseydiniz bugün Türkiye'de ne konuşulacaktı, şimdi ne konuşuluyor. Ağlıyorlar, zırlıyorlar ve sizi ikna etmeye çalışıyorlar. Efendim askerlik yan gelip yatma yeri değildir. Cesaret korkuyu yendi. Ve milletimizin kararı, milletimizin iradesi, tek adam keyfini, aile saltanatını evine gönderecek inşallah. Ne kadar çocuk doğuracağımıza, ne pişireceğimize karıştı. Kardeşim sen de yoruldun, biz de yorulduk. Sende bak sıkılmışsın, bizde sıkıldık. Dolayısıyla git evine ailenle vakit geçir. Bu ülkenin gerim gerim gerilmesine sebep oldun, artık huzurlu bir sabaha uyanalım. Bu partiyi kuramaz dediler kurduk. CHP'den seçime girebilmemiz için partimize geçen o 15 Milletvekiline teşekkür ediyorum” dedi.

İŞSİZLERE İŞ BULACAĞIZ, BULAMIYORSAK VATANDAŞLIK MAAŞI BAĞLAYACAĞIZ

Akşener sözlerine şöyle devam etti: “Kadınlarımıza ya evinizde oturacaksınız, sırtından sopayı karnından sıpayı eksik etmeyin diyen anlayışa karşı çıkmak için yola çıktık. Genç kızlarımızın ekonomiye katkıda bulunması için yola çıktık. 4 yıllık üniversite mezunu gençlerimize, babasından harçlık istemek zorunda kalan çocuklarımıza buradan sesleniyorum. 24 Haziran gecesi Cumhurbaşkanı olacağım. Sizlere ya iş bulacağım ya da iş bulununcaya kadar vatandaşlık maaşı bağlayacağım. Anne ve babalarınızın karşısında utanmak, mahcup olmak durumunda bırakmayacağım. Fikirlerinizi dikkate alacağız, size güveniyoruz, onlar sizden korkuyor, onun için işsizliğe mahkum ettiler. Onun için her ilde üniversite açıldı. İçlerinde eğitim yok.

"ÇİFTÇİMİZ MAZOTU 1.5 LİRADAN ALACAK"

“Amerikan çiftçisi 1.5 liraya mazot kullanıyor. Oradan mısır ithal ediyorsun. Amerikan çiftçisi kazanıyor, benim çiftçim aç. Dolayısıyla bizim dönemimizde çiftçimiz 1.5 liraya mazot kullanacak. Kardeşim Balıkesir'in zeytinyağı dünyanın en iyisi. Niye markayı tescil ettirmiyorsun? Çünkü yerli ve milli değilsin! Şimdi 70 milyar dolara Türkiye'deki fabrikaları özelleştirdiler. Cebinize 3 kuruş girdi mi? Hayır. Fabrika kuruldu mu? Hayır. Peki ne oldu? Millete söven bir şahsın vergi borçları silindi.

"KREDİ KARTI BORCU OLAN 4.5 MİLYON VATANDAŞIN BORÇLARINI SİLECEĞİZ"

“Şimdi diyoruz ki biz; 30 milyon borçlumuz var, 4.5 milyon kişi kredi kartları ve aldığı diğer krediler sebebiyle peşlerinde avukatlar, haciz var. Bizde dedik ki öncelikle şehit ve gazi ailelerin, sonra işsizlerin, sonra asgari ücretlilerin borçlarını siliyoruz. Ben bunu açıkladım.”

Editör: TE Bilişim