80 yaşındaki Ayşe Toktaş, Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için İnegöl İlçe Seçim Kuruluna giderek imza verdi. İyi Parti standı önünde açıklamalarda bulunan İyi Parti Bursa Milletvekili Aday Adayı Hasan Toktaş “Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum, yasa gereği 100 bin imza gerekiyor ama şuan itibariyle Meral Akşener 140 bin imzayı geçmiş durumda, bu Türk siyasi hayatında eşi benzerine rastlanmamış bir durumdur” dedi.

HEDEF 1 MİLYON İMZA

Hedeflerinin 1 milyon imza olduğunu belirten Toktaş “Yerele baktığımız zaman İnegöl’ümüzde de çok ciddi bir ilgi alakanın olduğu gözlenmektedir. Meral Akşener’in adaylığı için, Temel Karamollaoğlu’nun, Doğu Perinçek’in adaylığı ile alakalı ciddi bir teveccühün olduğunu görüyoruz. Bu demokrasimiz adına çok güzel bir durum. Ben 100 bin değil, milyon imza toplayacağımızı düşünüyorum. Bu yönde çalışma yapan İnegöl’deki milletvekili aday adayı arkadaşlarıma, ilçe başkanıma, yönetici arkadaşlarıma ve bugün için burada demokratik tavrını her türlü tehditte karşı ortaya koyan vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

BURSA’DA HEDEF 40 BİN İMZA

Toktaş, “Biz Bursa genelinde 40 bin imza toplayacağımızı düşünüyorum, bugün zannediyorum 10 bin imza toplandığını düşünüyorum. Şuan da Meral hanım isterse 21 milletvekilinin imzasıyla adaylığını açıklayabilirdi. Meral hanımın bir sözü vardı, ben milletimin adayı olacağım demişti ve şuanda da milletimizin adayı olma yönünde milyon imzayla kendisini aday yapacağız” şeklinde konuştu.

TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA

Hasan Toktaş, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin adaylıkla ile alakalı toplanan imzaların araştırılması ile alakalı söylemini talihsiz bir açıklama olarak yorumladı.

SAADET PARTİSİ’NİN STANDINI ZİYARET ETTİ

Toktaş, basın açıklamasının ardından Saadet Partisi’nin standını ziyaret ederek, burada bir müddet sohbet etti.

Editör: TE Bilişim