Aksu’nun dün akşam Belediye Başkan adayını açıklayan Demokrat Partiyle kontak halinde olduğu, bugün Millet İttifakı Belediye Başkan adayı tanıtım töreninin ardından Başkan adaylığı için Demokrat Partiye resmi bir başvuru yapacağı öğrenildi.
İnegöl siyasetinde baş döndürücü bir trafik yaşanıyor. Millet ittifakı adayı olarak Hakan Özdemir’in gösterilme kararı, İYİ Parti ilçe teşkilatı kurucuları arasında büyük rahatsızlık uyandırdı. Uzun zamandan beri başkan adaylığı hayali kuran Hasan Aksu, tepkisini sert dille ifade eden ilk isim oldu. Özdemir’i AK Partili olmakla suçlayan, İYİ Parti ve CHP’yi de HDP’yle ortak aday göstermekle eleştiren Aksu, Başkan adayını açıklayan Demokrat Partiyle kontak kurdu. Dün akşam adayını açıklayan Demokrat Parti İlçe yönetimi ve Demokrat Parti Genel Merkezi arasında telefon trafiği yaşandı. Hasan Aksu’nun Millet İttifakı adayı gösterilmemesi halinde Demokrat Parti’den İnegöl Belediye Başkan adayı olmak istediği, İYİ Parti’den de istifa edeceği bilgisine ulaşıldı. 
Avukat Aydın Savaş’ı İnegöl Belediye Başkan adayı olarak açıklayan Demokrat Parti ise, Aksu’nun aday olması halinde Başkan adayını değiştirebileceği konuşuluyor.

Editör: TE Bilişim