31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti adayının kim olacağı konusu uzun süre kafaları karıştırmıştı. Geçtiğimiz Pazar günü Bursa’da yapılan aday tanıtım töreninde AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş tarafından mevcut Belediye Başkanı Alper Taban’ın tekrar aday gösterilmesiyle kafalardaki sorular da cevap bulmuş oldu. AK Parti’nin ardından ise, muhalefet kanadında kimin aday olacağı konuşulmaya başladı. 16 Ocak’ta Çarşamba günü Bursa’da CHP ve İYİ Parti ittifakının sonuçlanacağı öğrenilirken, sonuca göre de 18 Ocak Cuma günü de İYİ Parti ya kendi adayı olarak ya da çatı odayı olarak Belediye Başkan adayını açıklayacak.

İYİ Parti’de başkan adayının İGİAD Başkanı Hakan Özdemir’in olmasına kesin gözüyle bakılırken, CHP ile yapılması planlanan ittifak görüşmeleri bir muammaya dönüştü. CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, İnegöl adayının kendi partisinden yapılması için ilçe yönetimine baskı kuruyor. Aday konusunda da Kurşunlu eski Belediye Başkanı Erkan Dönmez’i işaret ediyor.

BOZBEY ISRARLI

İttifak konusuna iki parti de sıcak bakarken, Belediye Başkan adayının hangi partiden olacağı konusu bir türlü netlik kazanmıyor. CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, İnegöl’den kendisine istediği desteği alabilmesi için İnegöl Belediye Başkan adayının kendi partisinden olması konusunda ısrarcı davranıyor. Eğer İYİ Parti’den Belediye Başkan adayı ile yola çıkılırsa, Bozbey’in İnegöl’den Büyükşehir’de kendisine istenilen desteğin çıkmayacağını düşünüyor.

SARIBAL DÖNMEZ’İ İSTİYOR

Daha önce CHP Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile CHP İl yönetimi Erkan Dönmez’le görüşerek, Başkan adayı olmasını istediler. Dönmez ise, 2015 ve 2018’de iki kere seçimlere girdiğini ve artık dinlenmek istediğini iletti.

BOZBEY DÖNMEZ’LE GÖRÜŞECEK

Mustafa Bozboy Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasının ardından ilçe Belediye Başkan adayları konusunda hem genel merkezle hem de il yönetimiyle istişarelere başladı. Büyükşehir’de istediği oyu alabilmesi için ilçe belediye başkan adaylarının da önemli olduğunu bilen Bozbey, özellikle seçmen sayısı açısından büyük olan Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl gibi ilçelerde seçimlere kesinlikle CHP’li adaylarla girmek istiyor. Bu nedenle İnegöl’de Erkan Dönmez’in aday olmasını isteyen Bozbey, yakın zamanda Dönmez’le görüşerek ikna etmeye çalışacak.

İTTİFAK OLUR MU?

CHP’den Erkan Dönmez’in aday olması durumunda İYİ Parti ile düşünülen ittifakın ne olacağı ise merak ediliyor. İYİ Parti’nin Erkan Dönmez’e sıcak baktığı konuşulurken, Dönmez’in aday olması halinde İYİ Parti’nin kendi adaylarıyla mı yoksa, ittifak çatısı altında aday çıkarmadan CHP’ye mi destek vereceği bu hafta belli olacak.

İNEGÖL MÜ, OSMANGAZİ Mİ?

Kulislerde konuşulan bir başka konu ise, CHP Genel Merkezinin İnegöl’ü İYİ Parti’ye vermek istediği, İYİ Parti’nin ise İnegöl’ü istemeyerek, Osmangazi’nin kendilerine verilmesini istediği söyleniyor.

AKSU’YU CHP’YE İSTİYOR

İYİ Parti’de İGİAD Başkanı Hakan Özdemir’e sıcak bakılması, Yenice Belediyesi eski Başkanı Hasan Aksu’yu farklı bir arayışa itti. Bu dönem Belediye Başkan adayı olmak isteyen Hasan Aksu, İYİ Parti’nin Özdemir hamlesi nedeniyle CHP’den Belediye Başkan adayı olmak istiyor. Aksu, bu konuda hem çevresiyle hem de CHP’lilerle istişareler yapmaya bile başladı.

TABAN’IN İŞİ ZORLAŞACAK

CHP’den Erkan Dönmez’in, İYİ Parti’den ise Hakan Özdemir’in aday olması durumda AK Parti Belediye Başkan adayı Alper Taban’ın işi zorlaşacak.

Editör: TE Bilişim