2015 yılında parti içinde yaşadığı acı tecrübe nedeniyle adaylar konusunda özellikle temkinli yaklaşan MHP, adayları yoklamadan geçirecek. 5 Kasım itibariyle aday adaylığı süreci başlayan partide, yerel seçime yönelik hummalı bir çalışma var. 15 Kasım’da İlçe Başkanlarının ve yönetim kurulu üyelerinin, 1 Aralık itibariyle ise devlet memurlarının başvuru süresi sona erecek. Parti dışından olacak adaylar için ise, Genel Merkez herhangi bir süre belirtmedi.

4 İSİM ÖNE ÇIKIYOR

Belediye Başkan aday adaylığı konusunda hem sosyal medya da hem de kulislerde isimler gezmeye başladı. Adaylık konusunda ise, MHP’de 4 isim öne çıkıyor. 2014 yerel seçimlerde aday adayı olan İstaş Kentaş Ortaokulu Müdürü Orhan Erdoğan’ın ismi tekrar konuşulurken, Halk Eğitim Merkezi eski Müdürü, şuanda Gazi Osmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu Müdürü olan Burhanettin Özdemir ile İTSO Başkan Vekili Kenan Kender’in ismi de kulislerde geçiyor. MHP yönetim kurulu üyesi Sinan Döngel’in ise, özellikle sosyal medya da aday adaylığı konuşuluyor.

Belediye Başkan aday adaylığını düşündüğü konuşuluyor. İsmi geçen aday adaylarından ise, henüz başvuru yapan olmadı.

BEDİR ADAY OLMAYACAK

2018 gelen seçimlerinde Milletvekili adayı olan eski İlçe Başkanı ve şuanda MHP İl yönetiminde görev alan Hayati Bedir’in ise, Belediye Başkan adaylığını kesinlikle düşünmediği söyleniyor.

YOKLAMADAN GEÇECEKLER

2015 yılında kendi deyimleriyle acı bir tecrübe yaşayan MHP yönetimi, hem Belediye Başkanlığı hem de Meclis üyesi adaylarını Genel Merkez yoklamasıyla belirleyecek. Dürüst, liyakatli ve MHP’nin geleneklerine bağlı adaylarla yola çıkmak isteyen parti yönetimi, bu seçimde eski acı tecrübeyi yaşamak istemiyor.

İLK DEFA ANKET YAPILACAK

Bugüne kadar seçimlerde anket çalışması yapmayan MHP yönetimi, ilk defa aday adayları ile ilgili anket yapacak. İl Başkanlığına yeni atanan Cihangir Kalkancı tarafından tüm ilçelerde yaptırılacak ankette, başkan adayları ve seçim çalışmaları vatandaşlar tarafından değerlendirilecek.

KOMİSYONLAR OLUŞTURULACAK

Yeni seçilen İl Başkanı tarafından oluşturulan farklı komisyonlar, parti içinde yeni bir vizyon oluşturdu. Kamu kurumlarına ve STK’lara yönelik oluşturulan çalışma komisyonları ilçelerde de aktif hale getirilecek. Seçim öncesi ve sonrasında çalışacak olan komisyonlar, hem kurumlarla hem de vatandaşlarla bire bir irtibat halinde olarak, sorun, sıkıntı, talep ve istekleri toplayarak hem il yönetimine hem de genel merkeze iletecek.

BU SEÇİM FARKLI OLACAK

Ciddi bir ön hazırlık yapılan yerel seçimlerde ilçe yönetimi İnegöl’ün sorun ve eksiklerinin İl yönetimine bildirdi. İl yönetimi tarafından İnegöl’e dair hazırlanacak projeler, adayın belirlenmesinin ardından seçim Aralık ayında seçim beyannamesine konulacak. Altyapı ve üst yapıda önemli projelerle seçmenin karşısına çıkmak isteyen MHP yönetimi, yerel seçimlerde yeni bir vizyon yakalamak istiyor.

YERELDE İTTİFAK YOK

Genel seçimlerde Cumhur İttifakında AK Parti ile birlikte çalışan MHP, yerel seçimlerde ittifak yapmadı. Her iki parti de kendi adına seçimlere katılacak.

HEDEF 2014’Ü GEÇMEK

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde yaklaşık 47 bin oy alan MHP, bu seçimlerde oyunu arttırmak istiyor. Öncelikle Belediye Başkanlığını almak isteyen MHP yönetimi, eğer olmazsa mecliste çoğunluğu yakalama peşinde.

ATAMAN “ADAY ARAYIN”

Geçtiğimiz günlerde İlçe Başkanlarıyla bir araya gelen MH Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, ilçe başkanlarına yönelik yaptığı konuşmasında, parti dışından da aday aramalarını istedi. Büyükataman, “İlla ülkücü gelenekten gelen değil, bizim yanımıza, karakterimize uyan adaylarla da çalışabilir” diyerek ilçe başkanlarına kazanacak aday bulmaları tavsiyesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim