ALTYAPIYLA BERABER DİĞER SORUNLARI DA ÇÖZECEĞİZ

Programda Kerim Bayraktar’ın sorularını yanıtlayan Bozbey, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bozbey, “İnegöl’le ilgili gerekli araştırmaları yaparak sorunları tespit ettik. İnegöl’ün altyapı, trafik, otopark, su, hava kirliliği sorunları var. Birde birlikte yönetme sorunu var. Bisiklet kullanan sayısı çok fazla ama yollarda bisiklet yolu göremiyorum. Bizim önceliğimiz altyapı. Altyapıyla beraber diğer sorunları da çözeceğiz. İnegöl birçok ilden büyük bir nüfusa sahip. Ekonomik olarak da önemli bir şehir. Ama kültürel olarak İnegöl’de insanlar ihtiyaçlarını karşılayamıyor. İnsanlarımız bunu sorgulaması lazım. Bu sorunlar niye çözülmedi diye sorgulaması lazım. Biz birlikte hizmet sağlamak istiyoruz. Bugüne kadar İnegöl’de yapılan hangi proje ortak akılla yapıldı? Bizde mahalle meclisleri var. Yapacağımız projelere onların önerilerini de dahil ettik. Bu şekilde projelerimizi hayata geçirdik” dedi.

HDP İLE İTTİFAK YOK

Bursa’da HDP ile ittifak yapıldığı söylemlerine de cevap veren Bozbey, “HDP ile bir ittifak yapmadık. Bunu çok net söylüyorum. Ben Bursa’nın adayıyım. Kimin oy verip, vermeyeceğine bakmam. Ben insan olarak bakıyorum. Yaptığımız seçim bir yerel seçim. İnsanların sorunlarına çözüm üretecek olanı seçeceğiz. Biz burada Belediye Başkanı seçeceğiz. Ben 20 yıldır herkesle uyum içinde çalışan biriyim. Seçildiğimiz takdirde Cumhurbaşkanımızdan muhtarımıza kadar uyum içinde çalışacağız. Yerel siyaset değil, hizmet etme yeridir” diye konuştu.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

NİLVAK vakfıyla ilgili çıkan söylentilere cevap veren Bozbey, “Benim şahıs olarak kurduğum bir vakıf. Belediyeyle herhangi bir bağı yok. Ayrıca o vakfın geliriyle belediye personeline destek verdik. Bu anlayış Türkiye’nin hiçbir yerinde yoktur. 170 civarında öğrenciye burs veriyoruz. Bunları söyleyenlere hakkımı helal etmiyorum. Çok yanlış. Vakıflar Genel Müdürlüğü bu vakfı her yıl inceliyor. Kuruluşunda ne olduğu, kiminle vakfettiğini biliyorsunuz. Niye kamuoyunu yanıltıyorsunuz? Size bu yakışmaz. Yardım yapan bir vakıf. Belediye destek vermiyor. Belediyeyle hiçbir alakası yok. 1999 göreve geldiğimizde belediyenin bütçesinden iki kat gelirim vardı. Ben müteahhittim. Ben servetimi bu vakfa vakfettim. Bunun kayıtları var. Niye insanları yanıltıyorsunuz? Bizim de onurumuz var. Bir kariyerimiz var. Bunu kamuoyuna söyleyen, yalan yanlış söyler anlatan insanlara haklarımı helal etmiyorum” dedi.

BİRLİKTE İNEGÖL’E HİZMET VERECEĞİZ

Hakan’ı zaten kişilik ve işadamı olarak çok iyi bir insan. Belediye Başkanı olarak İnegöl’e yakışacak. Hazırladığı projeleri biliyorum. Kendisine önerilerimiz odu. Bizde Büyükşehir olarak destek olacağız. İnegöl halkı Hakan Özdemir’e de, Mustafa Bozbey’e sahip çıkacak. İnegöl halkının Hakan arkadaşımıza olan teveccühün de bugün yaptığımız ziyaretle de görmek bizi mutlu etti. İnegöl’de yıllardır yapılmayan hizmetleri birlikte yapacağız. İnegöllü gülümseyecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim