Millet İttifakı aday adaylığını açıklayan Yenice Beldesi eski Başkan Hasan Aksu, İYİ Parti ve CHP’nin ortak adayı olarak açıklanacak Hakan Özdemir’in AK Partili olduğunu iddia etti. Aksu ayrıca, İYİ Parti ve CHP’nin kurduğu Millet İttifakında HDP’li isimlerin de yer aldığını öne sürdü. Sosyal medya hesabında yaptığı şok paylaşım günün konusu oldu.

İYİ Partinin kurulmasından sonra MHP’den ayrılan Yenice Belediyesi eski Başkanı Hasan Aksu, partisine adeta savaş açtı. Millet İttifakı adayı gösterilmeyen Hasan Aksu, ittifakın adayı olan Özdemir’le ilgili çok tartışılacak bir paylaşımda bulundu. İYİ Parti ve CHP’nin HDP ile kol kola seçime girdiği imasında bulunan Aksu, ittifak adayı Özdemir’i ise AK Partili olmakla suçladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı bu paylaşım İnegöl’de çok konuşulurken, birçok vatandaş “Hasan Aksu Millet ittifakı adayı seçilseydi, bu sefer İYİ Parti ve CHP’yi, HDP’lilerle ittifak kurmakla suçlayabilecek miydi?” sorusunu sordu.

TARTIŞILAN İSİM; AKSU

Bu arada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın 2 Kasım 2018 tarihinde sosyal medyadan paylaştığı ve büyük ilgi gören Öğrenci Evi Ziyareti için yaptığı yorumlar çok konuşulmuştu. Aksu, bu paylaşıma yaptığı yorumda “Onun adı Alinur başkan. Nede olsa Bursa’da İnegöl’ün gururu” ifadelerini kullanmıştı. Aksu son olarak da, Millet ittifakından Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Bozbey’in İnegöl ziyaretine katılmış, yine aday tanıtım töreni için Bursa’ya giderken İnegöl’de mola veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşılama töreninde görülmüştü. Aksu ayrıca aday tanıtım töreninde Mustafa Bozbey’le paylaşımda bulunarak dikkatleri üzerine çekmişti.

UZUN ZAMANDIR KULİS YAPIYOR

Millet ittifakı aday olarak Hakan Özdemir’in dillendirilmesinin ardından harekete geçen Hasan Aksu, İYİ Parti ve CHP kanadında sürekli mekik dokuyarak aktif bir çalışma yürütüyordu. Eski belde belediye başkanlarıyla sürekli bir araya gelen Aksu, her platformda İnegöl Belediye Başkan adayı olmak için ciddi bir çalışma yürütmüştü. Aksu ayrıca eski İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu’yla da bir araya gelmişti. Aday gösterilmeyen Aksu’nun bu duruma çok sinirlendiği öğrenildi. Daha önce MHP ya da İYİ Parti de hiç görev yapmamış bir ismin tepeden inme aday gösterilmesini kabullenmediği, bu nedenle sitemlerini sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna açıkladığı düşünülüyor. İYİ Partinin Hasan Aksu’nun yapmış olduğu eleştirilere nasıl bir tepki vereceği ise merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim