SAHAYA GEÇ ÇIKACAK

Milli Görüş’ün kalesi olarak yıllarca adından söz ettiren İnegöl’de, Saadet Partisi yerel seçim çalışmalarına başladı. Bir önceki seçimde çalışmalara erken başlayarak teşkilatın yorulmasına neden olan erken seçim çalışmaları, yerel seçimlerde denenmeyecek. Çalışmalara tam zamanında başlamak isteyen parti yönetimi, sahaya geç çıkmayı planlıyor. Bu nedenle yerel seçimlerde hem parti genel merkezi hem de ilçe yönetimi önceliği aday belirlemeye verdi.

ANKET ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Aday belirleme noktasında Genel Merkez bir anket çalışması yapacak. Hem telefonla hem de yüz yüze gerçekleşecek olan ankette, adaylarla ilgili katılımcılara sorular sorulacak.

TEŞKİLAT ÇALIŞIYOR

Seçim öncesi mahalle teşkilatlarıyla toplantılar yapan parti yönetimi, yerel seçimler öncesinde koordinasyonu sağlamak için Yeniceköy, Kurşunlu ve Tahtaköprü mahallelerinde, bölge temsilcilikleri açacak.

TEMAYÜLDE 3 İSİM

Parti içerisinde bir temayül yoklaması da yapan Saadet Partisinde, Milletvekilliği adaylığında özellikle sosyal medyada adından sıkça söz ettiren Fikret Bayram, eski ilçe başkanı Bahri Urgun ve eski belediye meclis üyesi Özgür Öztürk yoklama da öne çıkan isimlerden. Genel Merkez ise, sadece parti içinden değil, parti dışından da aday arayışında.

PARTİ DIŞINDAN ADAY OLABİLİR

Geçtiğimiz günlerde İlçe Başkanlarını toplayan Saadet Partisi Genel Merkezi, ilçe başkanlarına “Kazanacak Aday” istediklerini belirttiler. Parti dışından isimlerinde adaylık için düşünülebileceğini söyleyen Genel Merkez, bunun için ilçe başkanlarına yetki verdi. İlçe yönetimi de bu anlamda Aday Tespit Komisyonu kurarak, İnegöl’de seçimi kazandıracak isimleri bulmaya başladı. Saadet Partisinde, Belediye Başkan adayı olarak parti dışından da isimler konuşulmaya başlandı. Bu anlamda 2002 ve 2007 yıllarında Belediye Başkan adayı olan Zeki Anıl Gülşen ilk konuşulan isim olurken, Milli Nizam Partisi kurucu üyelerinden Sebahattin Uşak’ın oğlu, Kestel Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Nurettin Uşak ile Gölkent Dekorasyon firması sahibi Ramazan Yılmaz’ın adı geçiyor.

SÜRPRİZ OLABİLİR

Parti yönetimi adı geçen adayların yanı sıra İnegöl’de önemli mevkilerde olan ve parti ile uyumlu çalışabilecek bir adayla ilgili de teklif götürmek istiyor. Kazanacak Aday sloganıyla seçimlere hazırlanan Saadet Partisinde, ilçe yönetimi önümüzdeki günlerde adayını belirleyerek kamuoyunun karşısına çıkacak.

Editör: TE Bilişim