İnegöl Belediye Başkanı görevde 2. yılını değerlendirdi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban “İnegöl’de tüm ilçe halkımızın kandillerini kutluyorum. Bugün İnegöl’de iyilik hareketi başladı. Ben toplantıya katılamadım ama esnaf odalarımız toplantıya katıldı desteklerini açıkladılar. İnegöl’de eskinden Osmanlı’da olan askıda ekmek uygulamasının tüm esnaflara yayılmış halini askıda iyilik hareketi olarak başlattık. Ben tüm esnaf odalarımıza teşekkür ediyorum.  Buradaki amacımız insanları hayır yapmaya yardımlaşma bilincinin artması noktasında davet ettik. Pek çok esnafımız buna icabet edeceğine inanıyorum. Birçok esnaf arkadaşımız aradı başkanım bize de bu etiketlerden verin dedi. Biz geçmişte ecdadımızın yaptığı bu güzel uygulamayı mevlid kandili vesilesi ile tüm ilçe halkımıza yayalım istedik. Yardıma ihtiyaç insanlarımız olabilir bu ayıp değil bu eksiklik te değil ama yardımlaşma bizim dinimizin emrettiği bir Müslümana yakışan bir hareket.  Biz bu olayı yaymak istiyoruz. Sokaklarda el açanlarda olabiliyor bu tarzda desteklerden ziyade esnaflarımızın üzerinden bunu yaparsak çok daha güzel olacaktır. “ ifadelerini kullandı.

8 KASIM 2017’DE BAŞKAN SEÇİLMİŞTİ

Alinur Aktaş’ın, Recep Altepe’nin istifası sonrası Bursa Büyükşehir’e belediye başkanı olmasından sonra, Alper Taban 8 Kasım 2017 tarihinde İnegöl Belediyesi meclisinde yapılan oylama sonrası İnegöl Belediye Başkanı seçilmişti.

2 SENELİK SÜREYİ DEĞERLENDİRDİ

Taban görevinde 2 senelik süreyi değerlendirerek “8 Kasım benim göreve başlayışımızın 2. Yılı aslında bu yönü ile de bu güzel günle birleşmesi benim içinde farklı bir duygu oldu. İnşallah rabbim güzel bir şekilde görevimizi yapıp emaneti vermeyi teslim etmeyi nasip etsin. Aldığımız sorumluluk çok büyük, çok büyük veballer taşıyan bir iş yapıyoruz. Beklentiler çok yüksek ancak bu beklentileri karşılayabilecek heyecanı kendimizde görüyoruz. Genç bir ekibimiz var iyi bir teşkilatımız var beraberinde iyi bir ekibimiz var bu kadrolarımızla vatandaşlarımızın destekleri ile iyi güzel işler yapacağımıza inanıyorum. “

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban 2 yıllık başkanlık döneminde unutamadığı anısını anlattı.

Anısını anlatan Taban, “Hem siyasetle beraber hem de İnegöl Belediye Başkanlığı ile çok şeyler öğrenmeye devam ediyorum. Özellikle ihtiyaç sahibi insanları gördükçe bunu sadece maddi olarak düşünmeyin. Örneğin engelli ailelerimiz vatandaşlarımız var. Karı koca görme engelli vatandaşlarımızı ziyarete gittiğimde evlerinde müthiş bir nizam intizam vardı. Bu insanlar görme engelli ama baktığınız zaman çok muntazam. Sizden başka kimse kalıyor mu diye sorduğumda 2 çocuğumuz var demişleri 2 ile 4 yaşlarında.  Hani çocuğun olduğu evde mutlaka ev dağınık olur ama gerçekten evdeki düzenden çok etkilenmiştim. Bu yüzden kendilerini kutlamıştım. Kendilerine şunu demiştim bir gün sizi davet edersem bir toplumun huzurunda bir gününüzü anlatmanızı isterim.  Belki ders niteliğinde çıkarımlar elde edebiliriz. 2 yıllık başkanlık sürecimde unutamadığım anılardan birisidir.” Dedi.

Editör: TE Bilişim