28 Mart’ta yapılacak olan kongre öncesinde yeni ilçe başkanının belirlenmesi amacıyla temayül yoklaması yapıldı. AK Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Trabzon Milletvekili Muhammet Balta başkanlığındaki komisyon, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve mahalle başkanlarıyla toplantı yaptı.

Balta’ya AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve yeniden ilçe başkanı aday olmayacağını belirten Mustafa Ersan’da eşlik etti.

Yaklaşık 3 saat süren görüşmelerde “Nasıl bir ilçe başkanı görmek istiyorsunuz?” ve “Kimi İlçe başkanı olarak görmek istersiniz” gibi sorulardın yöneltildiği öğrenildi.

Yapılan görüşmelerin ardında ilçe binasında şeffaf seçim sandığı kuruldu. Temayül yoklaması yapılan seçimde partili isimlerin gönlünden geçen ilçe başkanını yazdıkları öğrenildi. Çıkan sonuçların rapor haline getirilerek AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta tarafından genel merkez ve il yönetimine sunması bekleniyor.

ÖNE ÇIKAN İSİMLER

Edinilen bilgiye göre temayülde ismi geçenlerin başında parti yönetim kurulu üyesi Mustafa Durmuş, Ömer Semiz, Semih Şeherli, Nedim Bayram ve Oktay Arda’nın öne çıktığı tahmin ediliyor.

KULİSLERDE GEÇEN İSİMLER

Bu arada 28 Mart tarihinde yapılacak kongrede eski partililerin Bedri Boyrat üzerinde aday ol baskısı yapıldığı öğrenilirken, Sedat Öpçiner ve Erdin Topal’ın da aday adaylığı başvurusu yapması bekleniyor. Seçimde çıkacak sonuca göre, il yönetimi tarafından öne çıkan iki ismi Genel Merkeze önermeleri bekleniyor.

Editör: TE Bilişim