Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  Cuma gününü İnegöl’deki yatırımları incelemeye ayırdı.

İkindi namazını Kaymakam Şükrü Görücü, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve AK partili yöneticilerle birlikte Akhisar mahallesindeki yeni yapılan Göçmen camiinde eda etti. Namazın ardından Aktaş, cami çevresinde Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemesini de inceledi.

Başkan Aktaş ve beraberindeki heyet Botanik park içerisindeki alanda yapılan Olimpik yüzme havuzunu da yerinde inceledi.

1 AY İÇİNDE AÇILACAK

İncelemenin ardından açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “2 yıl önce yer teslimi yapılmıştı. Yüzme havuzumuzla alakalı son aşamaya geldik. İnegöl, Bursa’nın merkez ilçelerinden sonra en büyük ilçemiz. Özel ve belediye işbirliğinde açık ve kapalı havuzlarımız var. Böyle bir alana ihtiyaç vardı. Burası önemli müsabakalara ev sahipliği yapacak. Yüzme sporuyla alakalı önemli yere sahip olacak. 15 Mart’a kadar tüm çalışmalar tamamlanacak... Mart’ın sonunda bir açılış gerçekleştireceğiz. Burayı İnegöl belediyemizin sorumluluğunda olacak…” dedi.

İNEGÖLSPOR TESİSLERİ İHALESİ YAPILIYOR

İnegölspor’un yeni tesislerinden bahseden Aktaş, “Birinci ihale kapsamında çalışma yapıldı. 12 Mart günü 2. İkmal ihalesini gerçekleştireceğiz... İnşallah bittiğinde de spor anlamında güzel hizmet verecek.” Diye konuştu.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Altyapı ihalesinin yapıldığını hatırlatan Aktaş, “Şubat başında başlamayı düşündük. Avrupa yatırım bankası kredisiyle yapıldığı için onayı bekliyoruz. Bugün yarın haber gelecek. Çok kısa süre içerisinde altyapı çalışmalarını başlayacağız. Kendi imkanlarımızla yapacağımız ihaleler de var. Ağaç işleri sanayinde de su, kanalizasyon, yağmur suyu hatlarıyla alakalı tüm altyapı çalışmalarını yapacağız.” İfadelerini kullandı.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Yüzme havuzumuzda sona geldik. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yatırımlarımızı takip ediyor, bir bir hayata geçirilmesi noktasında hedeflerini ortaya koydular. İlçemizin de önemli ihtiyaçlarından bir tanesiydi. Teşekkür ediyorum” dedi.

GEREKTİĞİNDE HEPİMİZ SURİYE’YE GİDERİZ

Kaymakam Şükrü Görücü de, “İnegöl’ün gerçekten ihtiyacı olan yüzme havuzuna kavuşması güzel. İnanıyorum ki; belki de buradan geleceğin dünya şampiyonları çıkacak. Güzel bir eser. Katkı veren herkesi tebrik ediyorum. Teşekkür ediyorum. Suriye de şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Herkes şunu bilsin; bu millet inadına bu ülkeye sahip çıkacak, bu bayrak sonsuza kadar dalgalanacak. Gerektiğinde hepimiz Suriye’ye gideriz. Bunu herkes bilsin” dedi.

Editör: TE Bilişim