İnegöl Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, İnegöl Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
11 gündem maddesinin yer aldığı meclis toplantısını Belediye Başkanı Alper Taban Devlet Hastanesi Yanık Ünitesi açılışında olduğu için Başkan Vekili Ahmet Kara açtı. Kara, 5. gündem maddesi sonrası yerini Belediye Başkanı Alper Taban’a devretti.
25 YILLIĞINA DEVREDİLDİ
11 Gündem 2 takrir maddesinin görüşüldüğü mecliste, meclis gündeminin 5. maddesinde plan ve bütçe komisyonundan gelen evrakta Akhisar Mahallesi’nde bulunan sağlık ocağının arkasına 112 noktası ve Aile Hekimliği kurulması oylamaya sunuldu.  2 yıl içinde başlamak ve 5 yıl içerisinde bitirilmek şartı ile belirtilen adres 25 yıllık süre ile il sağlık müdürlüğüne tahsis edildi.
AHISKA TÜRKLERİ YARARLANABİLECEK
Öte yandan vatandaşlık bekleme süresinde olan Ahıska Türkü ve göçmenlerde bu yeni yapılacak Aile Hekimliğinden yararlanabilecek. 
MECLİSTEN ÇIKTI
Gündem maddeleri arasında yer alan Selahattin Külcü’ye ait arsadaki plan değişikliğinde Belediye Kanunundaki hüküm gereği meclis üyesi Külcü dışarı çıktı. Madde oy birliği ile kabul edildi.
ŞEHİTLİK BÜYÜKŞEHİRE DEVREDİLDİ
Halhalca’da yer alan şehitliğin Büyükşehir Belediyesi’ne devri de meclis üyelerinin tamamının oyuyla kabul edildi. 
İnegöl Belediyesi, Nisan ayı meclisinde Sağlıklı Kentler Birliği’nden ayrılma kararı almıştı. Birlikte yer almanın kendilerine hiç bir faydası olmadığı gerekçesiyle gerçekleşen bu ayrılık, Haziran ayında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Birlik Başkanı olması ile yeniden değerlendirildi. Aktaş’ın daveti sonrası Belediye Meclisinin kabulü ile Sağlıklı Kentler Birliği’ne İnegöl Belediyesi geri döndü. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban daimi üye olurken 2 üye için oylama yapıldı. Yapılan oylamada AK Partili Mahmut Özkan 31, AK Partili Cemal Aktürk 30 ve MHP’li Ahmet Genç 8 oy aldı. En çok oy alan Mahmut Özkan ve Cemal Aktürk birlik üyeliğine seçildi.
KÖPEKLER VE ATLAR MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI
Öte yandan MHP Grup Sözcüsü Ahmet Genç, sokak köpekleri ve başıboş atları meclis gündemine taşıyarak bununla alakalı İnegöl Belediyesi’nin bir çalışma başlatması gerektiğini ifade etti. 
Konu hakkında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban bizler kanun gereği hayvan barınağına aldığımız hayvanlarının bakımlarını yaptıktan sonra aldığımız yere bırakıyoruz. Sağlıklı bir hayvanı alıp barınağa götüremiyoruz kanuna göre aykırı bir durum. Bir kesim bu hayvanları toplatın diyor, bir kesimde Allah’ın yarattığı canlı sahiplenmemiz lazım diyor. Biz sokak hayvanlarını sadece tedavi amaçlı alıyoruz. Bununla alakalı bir kanun düzenlemesi yapılıyor. Bu konuyu çevre sağlık komisyonuna taşıyalım.” Dedi.
Yapılan oylama sonucu sokak hayvanları ve başıboş atlar ile ilgili Çevre Sağlık Komisyonu’nun çalışma yapmasına karar verildi.
İSMAİL KARAMAN’DAN TEBRİK
İnegöl Belediyesi’nin çöp toplama işini özel şirketten alıp İnegöl Belediyesi’ne kazandırmasına İYİ Parti Grup Sözcüsü İsmail Karaman’dan tebrik geldi. Araçların alınmasının meclis gündemine gelmediğini ifade eden Karaman bununla alakalı meclisin bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti.   
Konu hakkında bilgiler veren İnegöl Belediyesi Başkan Yardımcısı Emin Dündar, alınan araçların taşıt kanununa tabi olmadığı için belediye meclisine getirilmediğini söyledi.
TOPLAM 9 MİLYON TL
Araçların toplam 9 milyon TL’ye alındığını ifade eden Alper Taban “Toplam 9 milyon TL’ye bu araçları aldık. 3 Milyon peşin ödeme yaptık geri kalan 6 milyon TL’yi 1 milyon TL’lik taksitler ile ödeyeceğiz” dedi.
ALKOLLÜ MEKÂNLARA DÜZENLEME
İnegöl Belediye Meclisi’nin 11. Maddesinde yer alan alkollü mekânlar için yer tespiti çalışması komisyona gönderildi. 
Konu hakkında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban “Ankara Caddesi üzerinde bulunan alkollü mekânlar şehir merkezinde kaldığı için olumsuz etkileşimler meydana geliyor. Bununla alakalı ilgili komisyon çalışsın rapor çıkarsın bu rapor sonucu konuşalım.” Dedi.
MHP Grup Sözcüsü Ahmet Genç ise “Yeni bir yer yapılması doğru ama Ankara Caddesi üzerinde bu işletmeler bulunacak. Alanyurt yolu üzerinde de bu işletmeler var ve biz yeni bir yer oluşturuyoruz. Bu yerlerdeki işletmelerin yeni yere taşınması ile alakalı teşvik varsa bu çalışma amacına ulaşmış olur.” Yorumunu yaptı.
Yeni tespit edilecek yer ile yeni yerlerin önüne geçileceğini ifade eden AK Parti Grup Sözcüsü Ahmet Kara “Ankara Caddesi üzerinde şuan parayı basan alkollü mekân açabilir. Biz yer tespiti ile yeni Ankara Caddesi üzerinde yapılacak yerlerin önüne geçmiş olacağız.” Dedi.

Editör: TE Bilişim