Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Hayatın hiçbir alanında salgın öncesi gibi bir yaşam tarzını sürdüremeyeceğimiz açık. Hasarın boyutlarını minimuma indirmek ve bu dönemin sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bunun için de en başta 'sağlık' diyerek, üretim cephesinde kalıcı bir toparlanmayı gerçekleştirmeye odaklandık" dedi.

Bakan Mustafa Varank, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Müşterek Komiteler Toplantısı'na video konferans yöntemiyle katıldı. Bakan Varank, konuşmasında, küresel ekonomide arz ve talep şoklarının yaşandığını belirterek, geleceğe ilişkin belirsizliklerin, üreticilerin ve tüketicilerin davranış kalıplarını da değiştirdiğini ifade etti.

Varank, büyümenin öncü göstergelerini yakından takip ettiklerini belirterek, "Son iki haftalık dönemde, reel sektörden normalleşme yönünde pozitif sinyaller alıyoruz. Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki (OSB) elektrik tüketimi mayıs başından itibaren artmaya başladı. Bursa'daki verileri de tabi dikkatlice inceliyoruz. Demirtaş, Bursa, İnegöl, Nilüfer, Kestel ve Hasanağa OSB'lerinde, Mayıs'ın ilk iki haftasında elektrik tüketimi Nisan ayının aynı dönemine göre ortalamada yüzde 32 arttı. Bu arada TEKNOSAB OSB'nin altyapı çalışmalarında birinci ve ikinci kısmın yüzde 90'ının tamamlandığını biliyorum. Temmuz-Ağustos'ta inşallah ilk yatırımlar başlayacak" diye konuştu.'

Editör: TE Bilişim