Danıştay’ın Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ardından Ayasofya’nın cami olarak açılmasına Belediye Başkanı Alper Taban’dan sürpriz teklif geldi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Başkan Taban, İnegöl’ün Ayasofya'nın içerisinde kullanılacak her türlü mobilyayı yapmaya talip olduğunu açıkladı.

Taban daha sonra yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
"Dün tarihî bir gün yaşadık. Ayasofya’nın müzeden camiye dönüştürmesi bizleri çok mutlu etti. Bu mutluluğa bizleri ulaştıran Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz. Kararın ardından dün biz de bazı paylaşımlarda bulunduk. Özellikle bu mutluluğa ortak olabilmek için Ayasofya’nın içerisinde yer alan ağaç ahşap dekorasyonla alakalı mobilya işlerine talip olduğumuzu ilettik. Bunlar neler olabilir? Mihrabından minberine ve müezzin mahfillerine kadar her türlü ağaç ve dekorasyon işlerine talip olduğumuzu ve bundan büyük mutluluk duyacağımızı söylemek istiyorum. Gündem daha çok sıcak, bununla ilgili talebimizi gereken yerlere ileteceğiz, ama önce sosyal medyadan sayın Cumhurbaşkanımıza iletmek istedik" dedi.

Editör: TE Bilişim