İnegöl Belediyesi kurucu belediye başkanı Sadıkaze Süleyman Ağa’nın mezarı haberi sonrası İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ilgili başkan yardımcısını ve müdürü görevlendirerek çalışmalar başlatıldı.

İnegöl Belediyesi’nin kurucu belediye başkanı ve 1870 ile 1903 yılları arasında 3 kez göreve gelen toplamda 15 sene görev yapan Sadıkaze Süleyman Ağa’nın mezarı İnegöl’ün en eski mezarlıklarından biri olan Orhaniye Mezarlığı’nda. 
26 Haziran 1914 senesinde hayatını kaybeden Sadıkzade Süleyman Ağa’nın mezarı aradan geçen 105 yılda harap oldu. Mezar taşının kırıldığı mezarın hemen yanında ise 7 Şubat 1913 yılında vefat eden eşi Hacı Fatma Hanım yer almakta. 
İnegöl Belediyesi’nin kurucu belediye başkanı Sadıkzade Süleyman Ağa’nın mezarı atıl vaziyette ve mezartaşı kırılmış bir durumda.
GEREKLİ ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR
Konu üzerine gerçekleşen haber sonrası İnegöl Belediyesi harekete geçti. Konu hakkında bilgiler veren İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ilgili belediye başkan yardımcısı ve mezarlıklar müdürünü görevlendirdiğini yerinde yapılacak inceleme sonrası, gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim