İNEGÖL BELEDİYESİ ILGAR AİLESİNİ SICAK YUVAYA KAVUŞTURDU

Her koşulda vatandaşlarının yanında olan İnegöl Belediyesi,  barakada kalan 8 kişilik Ilgar ailesine yardım eli uzatarak sıcak yuvaya kavuşturdu. 

Geçtiğimiz günlerde haberlere konu olan ev sahipleri tarafından evlerinden çıkarılan 8 kişilik aile derme çatma barakada kalıyordu. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın talimatı üzerine İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü uhdesinde başlatılan çalışmalar ile Ilgar ailesinin zorlu hayat koşullarına duyarsız kalmayarak yardım eli uzatıldı.

AİLE GEÇİCİ OLARAK OTELE YERLEŞTİRİLMİŞTİ
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın talimatı üzerine harekete geçen İnegöl Belediyesi, aile için konteyner ev temini yaptı. Temin sürecinde aile mağdur edilmemek amacıyla geçici olarak otele yerleştirilmişti.

SICAK YUVAYA KAVUŞTULAR
8 kişilik Ilgar ailesinin sıcak yuvaya kavuşturulmasını üstlenen İnegöl Belediyesi, ailenin de rızası üzerine Mesudiye Mahallesi Şipali yolu üzerinde bulunan uygun alana konteyner ev yerleştirdi. Aileye ev eşyaları, giysi, gıda, yakacak ve temel ihtiyaç malzemeleri temin edildi. Ilgar ailesi derme çatma barakadan kurtularak sıcak yuvaya kavuşmuş oldu.

BELEDİYEMİZ BİZE SAHİP ÇIKTI
Çağrılarına sessiz kalmayarak yardım eli uzatan İnegöl Belediyesi’ne ve Başkan Alper Taban’a teşekkür eden anne Ayşe Ilgar, ‘’İlk süreçten bu yana gelen durumumuz ortadaydı. Allah razı olsun İnegöl Belediyemiz ve Başkanımız Alper Taban bizlere yardımcı olup sahip çıktılar. Konteyner evimizi verdiler. Suyumuz, elektriğimiz var. Hepsinden Allah razı olsun.’’ dedi.

AİLEMİZ BU YUVADA DAHA HUZURLU OLACAK
Çalışmalar sonrası kamuoyunu bilgilendiren İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ‘’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıyla yardıma muhtaç tüm vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Ailemizin durumunu gördüğümüzde ivedilikle sıcak yuvaya kavuşmaları için çalışma başlattık. Umuteli Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğümüz aracılığıyla ailemize konteyner ev temin ettik. Ardından kendilerini bu sıcak yuvaya yerleştirdik. Giysi, eşya, yakacak gibi yardımlarımız oldu. Ailemize çalışma imkânı da sağlayacağız. Gönül ister ki hiç böyle bir durum yaşanmasaydı. İnşallah ailemiz bu yuvada daha da huzurlu olacak. Bu tür durumda olan, gören vatandaşlarımız 153 hattımız üzerinden lütfen bizlere bildirsinler. Gereken neyse yapmaya hazırız. Emeklerinden dolayı tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum.’’ İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim