İnegöl Belediyesi’nde aylardır süren toplu sözleşme görüşmeleri tıkandı. İnegöl Belediyesi’ni savunan sendika ile işçileri savunan sendika arasında yapılan son pazarlıkta sonuçlanamadı. Belediye işçileri grev restini hayata geçirmek için harekete geçti. Olası bir grev yaşanması halinde sonuç değişmezse,  taraflar yine bir araya gelecek. Sonuç yine değişmezse nihai kararı hakem heyeti belirleyecek.

Taşeron yasasının ardından yaklaşık 2 yıldır toplu sözleşmeyi merakla bekleyen işçiler istediğini alamadı. Belediyede çalışan yüzlerce işçi belediye ile pazarlık masasına oturdu. Belediye Başkanı Alper Taban, işçiler arasında yaşandığı öne sürülen maaş dengesinin düzene sokulması amacıyla eski ve yeni işçiler arasında farklı oranlarda zam önerisi sundu. Belediyeyi savunan sendika, işçileri savunan sendikaya sosyal haklar dışında %10 ila %32 arasında değişen öneriler sundu. 2 yıldır maaşlarının eridiğini iddia eden işçi sendikası ise %60’lara varan zam talebiyle masaya oturdu. Maaş ve sosyal haklar konusunda ciddi pazarlıkların yapıldığı görüşmeler bugün yapılan oturumda sonuçsuz kaldı.
Sendikalar arasında k, görüşmelerde taraflar istediğini alamayınca konu arabulucuya taşındı. Bugün her iki sendikanın temsilcileriyle yapılan son görüşmede yine taraflar uzalaşamadı.
İnegöl Belediyesi’ni savunan sendika ile İşçileri savunan sendika geri adım atmayınca görüşmeler sonlandırıldı. Masadan istediğini alamayan işçiler son seçenek olarak dile getirdikleri grev kararını uygulamak için masadan ayrıldı.
Edinilen bilgiye göre Hak-iş Genel merkezinden onay aldıktan sonra  sandık kuracak olan işçiler, eğer grev konusunda sonuç alırsa İnegöl tarihinde çok uzun yıllar sonra ilk kez iş aksatma eylemleri yapılacak. Eylemlerin yapıldığı sürede belediye dilerse yeni bir teklif sunabilecek. Eğer taraflar arasında yine anlaşma sağlanamazsa devreye hakem heyeti girecek. Heyet 1 ay içerisinde tarafları dinleyerek nihai zamları belirleyecek. Bu zamlar yeni toplu sözleşme görüşmeleri yapılana kadar geçerli olacak.

Editör: TE Bilişim