İnegöl Belediye Çözüm Merkezi ihbar hattını arayan vatandaşlar kimi zaman belediyeyi ilgilendiren talep ve şikayetlerde bulunurken, kimi zaman ilginç ihbarlarda bulunuyor. Kuşum ötmüyor nedeni nedir diyen vatandaşlar gibi horoz sesinden rahatsızım, gagalarını bağlar mısınız gibi sorular görevli personeli güldürüyor.

7 gün 24 saat hizmet veren İnegöl Belediyesi Çözüm Merkezi ihbar hattına günde yüzlerce talep ve şikayet geliyor.

Bazı vatandaşlar belediyeye ait konular hakkında talep ve şikayette bulunurken bazı vatandaşlar ise talep ve şikayetleri ile güldüyor.

Çözüm Merkezi  ihbar hattına, “Koltuk altı deodarantı ince yapılı. Sizin belediye olarak tavsiye ettiğin ürün var mı? Gibi sorular sorulurken bazı vatandaşlar ise Mangal yapmak istiyorum, sizce nereye gideyim, sorusunu  görevli personel soruyor.

Kimi vatandaşlar ise Arabamın yedek parçasını bulamıyorum. Belediye olarak bulmanız gerekiyor. Yardımcı olur musunuz, ben evlenmek istiyorum bana koca bulurmusunuz, vergi dairesinde sıra aldım, çok uzun bana sıra ne zaman gelecek” gibi sorular yöneltiyor. 

Kuşum ötmüyor nedeni nedir diyen vatandaşlar gibi horoz sesinden rahatsızım, gagalarını bağlar mısınız, Pazardan biber aldım, biberler yamuk çıktı söyleyin düz satsınlar, doğum yapmam gerekiyor. Nasıl yapabilirim, kürtaj için ben sıra alamadım siz belediye olarak alır mısınız gibi soru ve taleplerde beldiye personeline bildiriliyor. 

Teknojoli ile ilgilide sorular soran vatandaşlar, Kontörüm bitti kontör yükler misiniz, telefonumun puk kodunu bulamıyorum nasıl halledebilirim gibi yardım taleplerinde de bulunuyor.

İlginç ihbarlar ile karşılaştıklarını belirten İnegöl Belediyesi Çözüm Merkezi’nde görevli personel Hakan Filiz, “Vatandaşlarımızın istek,talep ve şikayetlerini gerekli kurumlara ve müdürlüklere iletmek gibi çalışmalar yapılmaktadır. Evlenmek isteyenler, arabasının yedek parçasını bulamayanlar, Pazar biberin düz satılmasını isteyenler gibi komik olaylar ile de karşılaşıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim