Ertuğrulgazi mahallesindeki camiye girerek zarar verip kayıplara karışan şahıslar güvenlik kamerasına yansıdı.

Ertuğrulgazi Mahallesi'nde bulunan Üçevler Camii'ne giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler, camiye zarar verdi. Kur'an-ı Kerim ve dini kitapları yırtarak yere atıp, caminin ses tesisatını da bozan şüpheliler, daha sonra kaçarak kayıplara karıştı. İkindi namazı nedeniyle camiye gelen imam Bahşi Irmak'ın içerisini dağınık görmesi üzerine ortaya çıkan olay için polis ekipleri ise harekete geçti. Polis ekipleri camiye zarar veren şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Olay sonrası ses tesisatı zarar gören camide ise ikindi ezanı okunamadı.

Cami imamı Bahşi Irmak konuyla ilgili, “Öğle namazını kıldık dışarı çıktık. Eve gittikten sonra ikindi namazına geldim. Anfiler düşmüş, kitaplar yere serilmiş. Sonra 155’i aradım ekipler geldi. Kuran-ı Kerim'ler dağıtılmış, dini kitaplar dağıtılmış. Hoş bir şey değil, olmaması lazım. Ses sistemi gitti, ses sistemi ikindi namazında çalışmadığı için ezan okunmadı, cemaat namaz kılmadı” dedi.

KAMERALARA YAKALANDI

Olayda caminin güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, camiye öğle ile ikindi namazı arasında giren 2 çocuğun olduğunu tespit ettiler. 5-6 yaşlarındaki iki çocuk polis ekiplerince aranıyor.

Editör: TE Bilişim