Sanayi camii müştemilatı ateşe verilerek kundaklandı. Güvenlik kameralarına yansıyan kundaklayan şahıs, ekipler tarafından bir saat içinde kundaklamada kullandığı tiner şişesiyle yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli Kerim D.’nin yakalanma anı kameralarımıza saniye saniye yansıdı.

Edinilen bilgilere göre; İnegöl’ün Mahmudiye mahallesi Kalender caddesi üzerindeki Sanayi caminin abdesthane ve tuvaletlerinin olduğu kısımdan çıkan dumanları gören çevredeki vatandaşlar, durumu İnegöl İtfaiyesine bildirdi.

Yangın yerine ulaşan İnegöl İtfaiyesi ekipleri, abdesthane ve tuvaletlere yayılan alevlere müdahale ederek kısa sürede söndürdüler. Yangın sonucunda abdesthane ve tuvaletlerde zarar meydana geldi.

POLİS KAMERALARDAN TESPİT ETTİ

Yangın yerine gelen Emniyet ekipleri, kundaklama şüphesinden yola çıkarak Caminin güvenlik kameralarını incelediler. Yangından birkaç dakika önce bir şahsın abdesthanelere girmeye çalıştığı görüntülerine ulaşan ekipler, çalışmayı derinleştirdiler. Yapılan incelemeler sonucunda Abdesthanelere girmeye çalışan şahsın, kundaklamaya çalıştığını tespit eden ekipler her yerde şahsı aramaya başladılar.

YAKALANDI

Orhaniye mahallesinde eşkale uygun bir şahsı durduran ekipler, üzerinde yaptıkları aramada tiner ve alkol şişesi buldular. Yapılan işleme sonucunda camiyi kundaklamaya çalışan Kerim D., ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

KAMERALARA YANSIDI

Yakalanan şahsın, kundaklamanın ardından kaçış görüntüleri güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

PARALARI ÇALMAK İSTEMİŞ

Abdesthanelere girmeye çalışan şüphelinin, kapısı kilitli olan tuvaletlerin girişindeki paraları almaya çalıştığı, paralara bir türlü ulaşamadığı için tiner dökerek yakmak istediği öğrenildi.

Olayla alakalı soruşturma başlatıldı

Editör: TE Bilişim