14 Şubat Sevgililer günü nedeniyle çiçekçilerin yüzü gülerken, yurtdışından getirilen ve görünüşleri ile dikkat çeken Güller dikkat çekiyor. 14 Şubat Sevgililer Gününe hazırlanan çiçekçiler, Hollanda’dan gelen gülleri İnegöllülere ulaştırıyorlar.

Sunflowers Çiçekçilik firmasının sahibi Ufuk Güneş, sevgililer günü nedeniyle yurtdışından gül getirdiklerini, 14 Şubat Sevgililer Günü için, gül hediyesi alacak olan bayanların yüzünde güllerin açacağını ifade etti.

RİSKE GİRMEDİK

14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle çiçekçilik sektöründe olumlu hareketlenmelerin olduğunu kaydeden Ufuk Güneş, eskiden hazırlıklara daha erken başladıklarını, işe daha iyi konsantre olduklarını söyledi.

GÜL EKONOMİK HEDİYE

Kesme çiçek alırken temkinli davrandıklarını dile getiren Güneş, ''Sevgililer Günü'nde genellikle gül satılır. Gülün yanı sıra buketler, saksı çiçeği olarak da genellikle orkide tercih ediliyor. Daha önceki yıllarda işler daha yoğun olur, çiçek yetiştiremezdik. Hediye alternatifleri çoğaldı ama bana göre çiçeğin yerini hiçbir şey tutmaz. Diğer hediyelere göre hem daha ekonomik, hem daha romantik” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda 7.5 TL’den satışı yapılan tek güllerin fiyatlarında bu yıl yüzde 50 oranında artış olduğunu belirten Güneş, “Bu yıl 14 Şubat Sevgililer Günü için Hollanda’dan 3 hafta ömrü olan güller getirdik. Yerli güllerimiz de var. Her sene olduğu gibi Sevgililer Günü olan 14 Şubat 2019 Perşembe günü güllerimiz tükenir diye düşünüyorum. Vatandaşlar, için hediyelik eşya çeşitleri çok. Ama gül uzun yıllardan bu yana hediyelik anlamında gelenek haline gelmiş. Kimse bu hediyeden vazgeçmiyor. Bu dönem yerli gülün fiyatı 10 TL, Hollanda gülünün ise 15 TL olarak satışa sunulacak.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim