Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazının ardından gündemdeki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak durumundayız. Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığımız tedbirlerini artırmak durumunda. Bunu keyfi yapmıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, koronavirüs salgınıyla mücadele konusunda vaka artışlarına dikkat çekerek, "Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak durumundayız. Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığımız tedbirlerini artırmak durumunda" dedi.

Erdoğan, Sarrac'ın istifa edeceği iddiaları ve Yunanistan'la yaşanan Doğu Akdeniz gerilimi konusunda da soruları yanıtladı.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüsle mücadeleyle ilgili, "Her şeyden önce bu süreç başladığında sürekli uyarılarımız oldu, ikazlarımız oldu. Ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi. Dikkat edilen dönemlerde veya illerimizde bu vaka sayılarının düştüğünü gördük fakat biz biraz gevşetince bu defa başta Ankara, İstanbul olmak üzere vakaların yükselmeye başladığını gördük. 64, 65'e kadar ölüm sayıları bizler için çok büyük önem arz ediyor. Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak durumundayız. Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığımız tedbirlerini artırmak durumunda. Bizlerde toplu taşım araçlarında olsun, düğün, nikah bu tür, buralardaki yaklaşımlarımızı daha kararlı bir hale getirdik. İçişleri Bakanlığımızın da açıklaması ile buralardaki uyarılarımız daha sıkı bir durumda. Bunu keyfi yapmıyoruz." dedi.

SARRAC'IN İSTİFA EDECEĞİ İDDİASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'daki gelişmelerle ilgili sorulan soru üzerine, "Bu haber bizler için üzüntü verici oldu. Libya'da sayın Sarrac ve ekibi bir yerde adeta, darbeci Hafter'in bu adeta işgalinden kurtulma durumuna geldiler. Şimdi ise darbeci Hafter zaten her geçen gün kayıba doğru gidiyor. Eninde sonunda darbeci Hafter kaybedecek. Sarrac'ın aldığımız haberleri, bizler de kendilerine bazı haberler ulaştırdık. Bu hafta içerisinde heyetlerimizin Libya Milli Mutabakat Hükümeti ile bazı görüşmeleri olabilir. Görüşmelerle birlikte işi olması gereken istikamete inşallah dönüştürürüz." dedi.

MİÇOTAKİS İLE GÖRÜŞME OLUR MU?

Erdoğan, "Bizim Miçotakis ile görüşme noktasında sıkıntımız yok." diyerek, "Neyi görüşeceğiz, aslolan budur. Meis'tekileri dayatma olursa bunun bir anlamı yok. Biz Oruç Reis'i bakım için limana çektiysek bunun da bir anlamı var. Bu anlamlı bir yaklaşımdır. Diplomasiye bir fırsat tanıyalım, Yunanistan bizim bu yaklaşımımızı olumlu istikamette karşılasın ve buna göre de adım atalım. Bunun için yaptık. Bu demek değildir ki, artık tamamen bizim sismik araştırmalarımızın durması anlamına değildir. Tamir bittikten sonra Oruç Reis tekrar görevinin başına dönecektir. Biz her zaman iyi niyet olduktan sonra görüşmeye hazırız, kendilerine bunu da söyledik ama kalkıp da Yunanistan Cumhurbaşkanı adaya gelip gövde gösterisi yapacaksa biz çok daha büyüğünü yaparız." ifadelerini kullandı.

MISIR'LA TEMAS

Mısır istihbaratı ile görüşmeyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buna engel yok ama Atina ile yaptıkları anlaşma bizi üzdü." dedi.

Editör: TE Bilişim