İnegöl de ramazan ayının başlamasıyla beraber davulcular vatandaşları sahura uyandırırken, kamyonetiyle sokak sokak gezerek vatandaşları uyandıran davulcu dikkat çekiyor.
Ramazan ayının geleneklerinden olan davulcular, gece saatlerinde sokak sokak gezerek vatandaşları sahura uyandırıyor.  İnegöl de görevli davulcu Yıldıray Palabıyık, sorumluluk bölgesindeki mahallede ikamet eden vatandaşların tamamını uyandıramayınca, çareyi kamyonetinde buldu. Oğlunun sürdüğü kamyonetin kasasına oturan davulcu, sokak sokak gezerek vatandaşları sahura uyandırıyor. Genellikle davulcuların yaya olarak görevini yaptığı İnegöl’de bir tek Yıldıray Palabıyık’ın kamyonetiyle gezerek vatandaşları sahura uyandırma yöntemi görenleri hayrete düşürüyor. 


YETİŞTİREMEYİNCE KAMYONETLE UYANDIRMAYA BAŞLADI
Birkaç yıldır kamyonetiyle görevini ifa ettiğini söyleyen Yıldıray Palabıyık, “Mahallemiz gittikçe bir anda büyüdü. Eskiden yaya olarak uyandırıyordum. Ama artık yetişemiyordum. Bizde çareyi kamyonette bulduk. Oğlum direksiyona geçiyor, bende kamyonetin kasasında sokak sokak gezerek vatandaşları uyandırıyoruz. Böylelikle mağdur etmiyoruz. Davul çalmak ramazanın geleneği. Geleneğimizi yaşatmazsak, yarınlara hiçbir şey bırakamayız. Gece 02.00’de çıkıyorum göreve, 3.30’a kadar işimi tamamlıyorum. Kamyonetle çaldığım halde bu kadar sürüyor. Mazot giderimiz de var. Ama olsun ne yapalım, millet zamanında sahuruna kalksın, gerisi önemli değil.” Dedi.

Editör: TE Bilişim