Saat 14.51'de 6.6 şiddetinde meydana gelen depremin merkez üssü İzmir-Seferihisar açıkları olarak açıklandı. Bazı evlerin yıkıldığı belirtilirken, çok sayıda bina da hasar gördü. Depremin yaklaşık 15 saniye sürdüğü belirtiliyor.

İnegöl’de de hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi. Merkez üssünün Seferihisar açıkları olduğu belirtilen deprem Ege ve Marmara'da geniş bir alanda hissedildi. Yaklaşık 15 saniye süren depremin İzmir, Bursa ve İstanbul'da da hissedildiği belirtildi. 16,5 kilometre derinlikle meydana gelen depremde can ve mal kaybının olup olmadığının belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Depremin Ege Denizi'nde Seferihisar açıklarında olduğu açıklandı. Kandilli depremin büyüklüğünü 6.8 olarak duyurdu.

''BAZI BİNALARIN YIKILDIĞI İHBARINI ALDIK''

NTV canlı yayınına telefonla bağlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, ''Buca ve Bayraklı'da bazı binaların yıkıldığı ihbarını aldık'' dedi.

Seferihisar Belediye başkanı İsmail Yetişkin, "Şu an için herhangi bir olumsuz açıklama gelmedi. Herkes telaştan dışarıda" dedi.

İzmir Valisi Köşger: "Bize intikal eden can ve mal kaybıyla ilgili henüz bilgi yok. Kriz merkezine geçeceğiz, gelen bilgiler neyse aktaracağız" açıklaması yaptı.

''BORNOVA'DA SIKINTI YOK, BAYRAKLI'DA YIKILAN BİNALAR VAR''

NTV yayınına bağlanan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise, ''Bayraklı tarafında yıkık bina sayısı fazla. 4 katlı binanın yıkıldığını biliyoruz. Yıkılan bina için sahaya çıkıyoruz. Bornova'nın merkezinde sıkıntı yok'' diye konuştu.

BAYRAKLI'DA ARAMA KURTARMA

Bayraklı ilçesinde deprem nedeniyle çöken bir binada arama kurtarma çalışması başlatıldı.

"6'YA VARAN ARTÇILAR OLACAKTIR"

Prof. Dr. Okan Tüysüz, "Ege Bölgesi, Türkiye'nin en sık deprem üreten bölgelerinden birisi. Bu da deniz içinde olan bir deprem. 1955'te bölgede biraz doğusunda 6.8'lik bir deprem var. Geçmişte deprem olmuşsa genelde gelecekte de aynı büyüklükte deprem olur. Şu anki bilgiler taze. Bunun arkasından 6'ya varan artçılar olacaktır" dedi.

Editör: TE Bilişim