Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) deprem simülasyon TIRI İnegöl de kuruldu.

İnegöl Kent Meydanında kurulan Deprem Similasyon Tırında, AFAD Eğitim Merkezi (AFADEM) eğitmenlerince depremlere nasıl hazırlıklı olunacağı, deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrasında neler yapılması gerektiği ve doğru davranış şekillerinin neler olduğu uygulamalı olarak anlatıldı. Deprem simülasyonuna katılan vatandaşlar, 7.2 şiddetinde depremi yaşarken heyecanlandılar.

AFAD eğitmenleri, deprem sırasında nelerin yapılması gerektiğini anlattılar. Eğitmenler, “Deprem sırasında evin güvenliği noktasında elinizi başınıza koyarak beklemek gerekiyor. Bazı insanlar koşarak evden çıkmak istiyorlar, bu yanlış bir hareket. Marmara depreminde maalesef ölenlerin yüzde 3’ü bu yanlış hareket etmelerinden dolayı hayatlarını kaybetmişlerdir” dediler.

EŞİNDEN HELALLİK İSTEDİ

Simülasyon sırasında deprem sarsıntısını yaşayan Süleyman Gündoğdu, dışarıda bekleyen eşine, “Ölürsek, hakanı helal et” diyerek espri yapması dikkat çekti. Gündoğdu, “Marmara depremine benziyor. O dönemi tekrar yaşadık. Allah bir daha deprem göstermesin.” Dedi.

2 gün süren eğitimlerde yüzlerce vatandaş, depremi simülasyonda yaşayarak, tedbirlerin nasıl alınacağı yönünde bilgi aldılar.

Editör: TE Bilişim