İnegöl’de etkili olan sağanak yağışla beraber Çeltikçi ve Cerrah Derelerinde taşkınlar meydana geldi. İnegöl Belediyesi ve BUSKİ ekipleri, çalışma başlattılar.

İnegöl genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönerken, etkili olan sağanak yağış sonrasında uzun zamandır sığ olan Cerrah Deresi’nde de su seviyesi gözle görülür derecede yükseldi.

Dün gece başlayan sağanak yağış, sabaha karşı etkisini arttırdı. Cerrah ve Çeltikçi dereleri, taşma noktasına geldi. Bazı tarlalar ise sular altında kaldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (BUSKİ) ekipleri, yüksek debili akan derelerde çalışmalara başladı. Bölgede yaşayanlar derenin taşma riskine karşı uyarıldı.

Dağlardan gelen sular ile sokaklarda bulunan mazgallar ile dereye akan sular dereyi coştururken suyun debisinin de arttığı gözlemlendi. Yağışlarla birlikte şu ana kadar şehir merkezinde herhangi bir taşkın ve olumsuzluk yaşanmazken, yağış sonra doğal kaynakların beslenmesi ve barajlardaki su seviyesinin yükselmesi herkesi sevindirdi.

Meteoroloji verilerine göre yağışlı havanın hafta sonuna kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilişim