KÜLTÜRPARKTA UYGULAMA

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme, Asayiş, Karakol, Önleyici ve Çevik Kuvvet ekiplerinin katılımı ile Hikmet Şahin Kültürpark içerisinde, vatandaşların huzurunun sağlanması için motosiklet ve aranan şahıslara yönelik uygulama yapıldı. Akşam saatlerinde yapılan uygulamada durdurulan motosiklet sürücüleri denetlendi. Kurallara uymayan ve eksiklikleri olan motosiklet sürücüleri hakkında cezai işlem uygulandı.

DİDİK DİDİK ARADILAR

Park içerisinde yapılan uygulamalarda ekipler şüphelendikleri şahısları da didik didik aradılar. Gün içerisinde şehir merkezinde uygulamalar yapan İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, denetimlerde motosikletleri en ince ayrıntısına kadar inceliyor. Ehliyetten, sürücünün kaskına kadar kontrol eden trafik ekipleri, ehliyetsiz, ruhsatsız, plakasız ve şasi numarası olmayan motosikletleri trafikten men ediyor. Ekipler, özellikle meydana gelebilecek kazalara yönelik motosikletler üzerinde titizlikle çalışarak, son günlerde ciddi oranda artış gösteren motosiklet hırsızlığının da önüne geçmeyi hedefliyor. Evrakları eksik olan motosikletler trafikten men edilirken, ehliyetsiz sürücüler hakkında da gerekli cezai işlem uygulanıyor.

ÇALINTI MOTOSİKLETLERE EL KONULUYOR

Yapılan uygulamalarda ekipler, çalıntı motosiklet kullanan sürücülere de ağır cezalar uyguluyorlar. Çalıntı motosiklet kullanan sürücülerin motosikletlerine el konulurken, sürücülere ise çalıntı motosiklet kullandıklarından dolayı cezai işlem uyguluyorlar. Çalıntı motosiklet kullanan sürücüler gözaltına alınırken, 3 yıla kadar hapis cezası uygulandığı öğrenildi.

UYGULAMALAR DEVAM EDECEK

Ekiplerin, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla İnegöl´ün çeşitli noktalarındaki uygulamalarının devam edeceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim