Bursa Büyükşehir Belediyesine bir meclis üyesi göndereceği iddia edilen Millet İttifakının ilk sırasında yer alan CHP’li üye Erkan Dönmez’in hangi safta yer alacağı merak konusu olurken, ittifaktan ayrılması halinde Büyükşehir belediye meclis üyeliğinin iptal olacağı öne sürüldü.

Seçim sonuçlarına göre Bursa Büyük Şehir Belediye meclisinde İnegöl’ün Cumhur ittifakından Turgay Yel, Selahattin Külcü, Halide Serpil Şahin, Faruk Adıyaman(MHP) ile Abdullah Akşeker temsil edecek. Önceki yıllarda büyükşehir tüzüğüne göre 5 meclis üyesi çıkaran partiden bir meclis üyesi Bursa’da temsil yetkisi alıyordu. Millet İttifakından meclise giren Erkan Dönmez(CHP), İYİ Partiden İsmail Karaman, Regaip Korkmaz, Fahrettin Baykan ve Dursun Öztürkoğlu arasında bir partide birlik sağlanması halinde ilk sıradaki Erkan Dönmez’in Bursa’da temsil kazanacağı öğrenildi.

BERABER ÇIKTIK YOLA

Sorumuz üzerine cevap veren Erkan Dönmez, “Ben zaten her iki partiye de üye değilim. Şuan bağımsız meclis üyesiyim. Millet ittifakı bu yola beraber çıktık, beraber hareket ederiz. Bende henüz net bir şey bilmiyorum. Önümüzdeki günlerde netleşecek” dedi.

GİDEMEYEBİLİR

Alınan diğer bilgilere göre ise; meclisteki salt çoğunluğun oranına göre, büyükşehir meclisine girecek olan kişileri belirleneceği, yapılacak dağılıma göre iyi partinin Büyükşehir belediye meclisine üye gönderememe ihtimalinin de bulunduğu belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim