Yenişehir ilçesinde eşini 27 bıçak darbesiyle hunharca katleden Emrah Yavuz’un İnegöl Ağır Ceza mahkemesinde yargılanması sürüyor.
Yenişehir ilçesinde 5 aydır ayrı yaşadığı eşi Belma Yavuz'u (28) bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen Emrah Yavuz (30)
Olay, 7 Ağustos 2018 tarihinde Yenişehir'in 100'üncü Yıl Mahallesi'nde meydana geldi.  Emrah Y., Bursa'dan gelerek, ayrı yaşadığı eşinin yanında kalan çocuklarını görmek istedi. Bu sırada Emrah Y. ile Belma Y. arasında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşürken, Emrah Y., eşini ekmek bıçağıyla öldürdü. Emniyet ekiplerince yakalanan koca, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Eşini öldüren sanık Emrah Yavuz’un, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması sürüyor.
Savunma yapan sanık tutuklu sanık Emrah Yavuz, “2010 yılındaki evliliğimden bu yana 2 çocuğumuz oldu. Evliliğimizde sorunlar vardı. 2018 yılı başında eşimi babasının evinden almaya gittiğimde olay çıktı. Karakolluk olduk. 20 gün sonra falan eşim evimize geri döndü, barıştık. Aradan 1 ay sonra yine olay oldu, uzaklaştırma kararı verildi bana. Sonrasında ev tuttuk. Beni evi almamaya başladı. Olaydan bir gün gün önce evime tekrar gittim. Uzaklaştırma o zaman yoktu. Kapıyı açmadı. Telefonla aradım, açmadı. Eşim bana balkondan ‘git buradan’ dedi. O akşam alkol aldım. Uyuşturucu da almıştım. Rüyamda çocuklarımı görmüştüm. İşe giderken evin oradan geçiyordum. Çocuklarımı da rüyamda görünce, evin kapısını çaldım açan olmadı. O sırada çocuklarımın bağrışma seslerini duydum. Çocuklarıma bir şey olduğunu düşündüm. Balkonun kapısından içeri girdim. Eşim beni görünce donup kaldı. Eşim mermerin üzerinden bıçağı alıp, savurmaya başladı. Kolumdan yaralandım. Ben o heyecanla bıçağı elinden almaya çalıştım. Beraber yere düştük. Yere düştüktün sonra bir şey hatırlamıyorum. Kendimi geldiğimde eşimin göğsünde bıçak vardı. Üzerimde telefon olmadığı için ambulansı arayamadım. Eşimi çok seviyorum. Ne yaptıysam onun için yaptım.” Dedi.
ÇOCUĞU KANLAR İÇİNDEYDİ
Tanık Emine K., “Olay günü çiftin çocuklarından biri kapımızı çalıp içeri girdi. Çocuğun elleri ve yüzü kan içindeydi. Çocuk bana ‘Teyze yardım et, babam annemi bıçaklıyor’ dedi. Eşime haber verdim, o da 112’ye haber verdi.” Dedi.
Duruşma, 16  Nisan 2019 tarihine ertelendi.

Editör: TE Bilişim