Sultan Abdülhamithan Eğitim Ve Kültür Derneği’nin sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayın programına katılan Gazeteci Nedim Şener, FETÖ ile alakalı “FETÖ’nün 2009’dan beri asıl projesi Erdoğan’sız bir AK Parti” dedi.

Sultan Abdülhamithan Eğitim Ve Kültür Derneği’nin covid-19 salgını sürecinde toplu organizasyonların yasaklanması nedeniyle başlattığı sosyal medya canlı yayın programlarının bu haftaki konuğu Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener oldu.

Uzun yıllar FETÖ üzerine araştırmalar yapan ve hain terör örgütünün kumpaslarını açık yüreklilikle duyuran Şener, İnstagram canlı yayınında Sultan Abdülhamithan Eğitim Ve Kültür Derneği Başkanı Turgay Yazıcı’nın sorularını yanıtladı.

Gündeme ve FETÖ’nün geçmişine ilişkin konuşulan “Türkiye’deki Faili Meçhul Cinayetler ve FETÖ Bağlantıları” konulu sohbette, Gazeteci Nedim Şener FETÖ’yü anlatırken 1960’lara kadar gitmek gerektiğine vurgu yaptı. Şener, “O günkü MİT ile ilişkilere bakmanız gerekiyor. Yine o günkü MİT’in CIA ile ilişkilerine bakmak gerekiyor. Nasıl kurulduğunu öyle anlarsınız. Amerika’nın güdümünde kurulan komünizmle mücadele dernekleri var. O derneklerin Erzurum’daki kurucularından biri Fetullah Gülen. 1960’lı yıllarda… O dönemde sahipsiz bırakılmış bir devletin içinde nasıl yuvalanacaklarını görüyorlar ve TSK içerisine sızmayı başarıyorlar. Gruplar halinde TSK içerisine sızıyorlar. 1990’lı yılların sonu, 2000’lerin başında FETÖ artık sızmayı tamamlamış ve devlet içerisinde kadrolaşmış durumda. Hablemitoğlu suikastı da FETÖ’nün ilk profesyonel suikastıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim