Belediye Başkanı Alper Taban Koronavirüs’le ilgili alınan tedbirleri açıklarken, vatandaşlara Koronavirüsü sonrası fahiş fiyat uygulaması yapanları bildirmeleri uyarısında bulundu.
Tedbir amaçlı iptal olan programları da açıklayana Başkan Taban, “Şehrimizde almamız gereken tedbirleri, önlemleri öncesinde alıyoruz. Böyle bir vakanın şehrimizde yaşanma ihtimaline karşı, böyle bir şey yok ama yaşanma ihtimaline karşı tedbir maksatlı bazı program iptallerini sizlere duyurmak istiyoruz. Sabahta bildiğiniz gibi duraklar, toplu yaşam alanlarının olduğu okullarımızı, dersliklerimizi dezenfekte gibi konulu çalışmalarımızı başlattık. Bunlara devam ediyoruz. Parklarımız aynı şekilde, çöp konteynırların olduğu alanları hem yıkama hem de beraberinde ilaçla dezenfekte işlemlerini sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra program etkinliklerimizi de iptal ediyoruz. Bunları hemen duyurmak istiyorum. 13 Mart akşamı Bekir Develi’nin programı vardı. Bunu iptal ediyoruz. Yine Cumartesi günü Pinokyo Çocuk müzikalimiz vardı. Bununda iptalini gerçekleştirmiş oluyoruz. Tabi geçmiş günlerde duyurduğumuz ve devam eden Bilecik gezimizi şuan itibariyle durdurma kararı alıyoruz. Bunların tekrarını ileri tarihlerde yaparız, devam ettiririz düşüncesiyle ara vermiş oluyoruz. Onu da ifade etmiş olayım. Yine okullar arası büyük kapsamlı yapmış olduğumuz, sayın Kaymakamımızın ve Milli Eğitim Müdürlerimizin destekleriyle yaptığımız turnuvalarımızı, onları da grup programlar olduğu için şuan itibariyle durdurmuş oluyoruz. Bunları da sizlerle paylaşmış olalım. Bunların tamamen amacı tedbir almak, önden gitmek, olası yaşanabilecek olan olumsuzlukların önüne geçmek adına bunları yapıyoruz ve biliyorsunuz kişi bazlı yapmamız gereken; işte tokalaşma, kişisel bakım gibi hijyen gibi konuları da inşallah dikkat ederek, bu süreçte hep birlikte atlatmak istiyoruz. Ben inşallah sağlık içerisinde sizlerle bir arada olalım, güzel haberleri sizlerle paylaşalım istiyorum ama bunları da tedbiren yaptığımızı ifade ediyorum” dedi.


İHBAR EDİN
“Özellikle bu steril malzemelerin satışlarında. Bunlarla ilgili olan fahiş fiyatla ilgili tespitler varsa, bunları bizim 153 hattımıza vatandaşlarımız bildirebilirler. Bizde bunları Ticaret İl Müdürlüğüne bildirerek, gerekli müdahalelerin yapılmasını sağlayabiliriz. Ekip zaten hazır. Zabıta Müdürlüğümüz müdahale edilebilir. Ancak tabi burada bildirme ihtiyacımız var. Her an nerede ne olduğunu görmemiz çok mümkün değil. Tespit ederseniz bunlarla ilgili 153 hattına lütfen bildirin.”

Editör: TE Bilişim