2017 yılının Ocak ayında Kültürpark içerisinde yer alan Sena Kafe’de bir araya gelen basın mensupları, Cuma namazı sonrası yemek organizasyonu başlattı. 2 yıllık dilimde İnegöl’ün kamu, kurum ve kuruluşları ile dernek ve oda başkanlarını da ağırlayan grup, organizasyona Kayıntılı Cuma Sohbetleri ismini verdi.

Grup sosyal sorumluluk projesi kapsamında aralarında topladıkları paralarla kitaplar aldı ve dün İnegöl’e bağlı Eski Karacakaya Mahallesi İlkokulunda eğitim gören öğrencilere dağıttı. Aralarında basın mensuplarının yanı sıra Süper Lig Yardımcı Hakemi Hakan Yemişken ve Sena Kafe Sahibi İsmail Çelik’in de bulunduğu grup, önce öğrencilerle sohbet etti, ardından da hikaye kitaplarını öğrencilere hediye ettiler.

Düzenlenen etkinlikle ilgili bilgi veren Genç Gazete Yazı İşleri Müdürü Cem Taşkıner, “Kayıntılı Cuma Sohbetleri, 2 yıl önce basın mensubu arkadaşların sırayla Cuma namazı sonrası birbirlerine ikramı olarak başladı. Kısa sürede İnegöl’de meşhur oldu. Belediye Başkanımız Alper Taban, başkan yardımcılarımız, İTSO Başkanımız, farklı oda ve dernek başkanlarımız misafirimiz oldu. Birlik ve beraberlik mesajlarını verdiğimiz güzel organizasyonlar yaptık. Grubumuzda yer alan Süper Lig Hakemi Hakan Yemişken hocamız sosyal sorumluluk projesi kapsamında kitap dağıtımını önerdi. Bizler de aramızda para toplayarak kitaplarımızı aldık. Basın mensubu arkadaşımız Salih Bilal Aslan okul müdürümüzle görüştü. Temin ettiğimiz Milli Eğitim Bakanlığının tavsiye ettiği '100 Temel Eser' listesinde yer alan kitapları bugün dağıttık. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra farklı bir köy okulu için bir çalışma yapacağız” dedi. Taşkıner, ayrıca okul müdiresi Kübra Coşkun ve öğretmenlere de ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim