31 Mart yerel seçimlere iki ay gibi bir süre kaldı. Geçtiğimiz günlerde AK Partinin adayını açıklamasının ardından gözler muhalefete çevrildi. İYİ Parti, CHP ve Demokrat Parti’de yapılması planlanan ittifak görüşmelerinin uzaması nedeniyle bir türlü aday açıklanmadı. İYİ Parti ile adı Belediye Başkan Adaylığı konusunda sıkça konuşulan İGİAD Başkanı Hakan Özdemir ise, gazetemize yaptığı açıklamada net konuştu; “İttifak olursa adayım.”

ADAY AÇIKLANAMIYOR

Son yıllarda seçimlerde aday belirleme konusunda uzun süre araştırma yapan siyasi partiler, adaylara göre strateji belirlemeye başladı. Özellikle yerel seçimlerde siyasi çizgisi kendi partilerine yakın isimlerle kamuoyu önüne çıkmak isteyen partiler başkan adayı açıklama sürelerini uzatıyor. Son günlerde özellikle ittifak nedeniyle siyasi partiler yerel de adaylarını belirleyemiyor. Genel Merkezlerden gelecek talimatları bekleyen ilçe başkanları, yerel de ittifak kursalar da, belirledikleri adaylarını bir türlü açıklayamıyorlar.

GENEL MERKEZE TAKILDI

AK Parti-MHP adayının belirlenmesinin ardından gözler diğer siyasi partilere çevrildi. CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti’nin kuracağı ittifak ise bir türlü Genel Merkezlerden çıkmadı. İYİ Parti ve CHP’nin özellikle Bursa’da kurulması planlanan ittifakla ilgili ilçeler bazında bir anlaşma sağlanamadığı konuşuluyor. Bu hafta sonuçlanması beklenen görüşmeler sonucunda ittifak olup, olmayacağını netlik kazanacak.

İTTİFAK ŞART

İYİ Parti tarafından Belediye Başkan adaylığı konusunda ismi ön plana çıkan İGİAD Başkanı Hakan Özdemir ise, adaylık konusunda gazetemize özel bir açıklama yaptı. Özdemir, kendisine bugüne kadar sadece İYİ Parti’nin başkan adaylığı konusunda talebi olduğunu belirtirken, aday olma şartı olarak ise, “İttifak olursa adayım. İttifak olmazsa herhangi bir partiden aday olmayacağım” dediğini söyledi.

İNEGÖL’Ü YÖNETMEK BASİT

Yaklaşık 1,5 aydır isminin adaylık konusunda zikredildiğini ifade eden Özdemir, “Aslında benim böyle bir düşüncem yoktu. Ancak son bir aydan beri çok fazla bu konuyla alakalı bana baskı yapıldı. Ben ticaretin içinde olan biriyim. Ticaretin her alanında başarılı olacak biriyim. Açıkça söylemek gerekirse İnegöl’ü yönetmek yaptığım işe göre daha basit. Durum böyle olunca da adaylık konusunda fikrim değişmiş oldu. Ancak şartların oluşması halinde belediye başkan adaylığım söz konusu olabilir. Bununla ilgili şartımda AK Parti dışındaki partilerin ittifak yapmasıdır. İttifak yapılırsa aday olurum. Aksi halde ticaretime bakarım” şeklinde konuştu.

AKSU’DA ADAY

Yenice Belediyesi eski Başkanı Hasan Aksu’da, CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti’nin oluşturacağı ittifak cephesinden İnegöl Belediye Başkan Aday adayı olabileceği açıkladı. Aksu’nun, hem ittifak adayı hem de ittifak olmasa bile İYİ Parti’den Belediye Başkan adayı olmak istediği kulislerde konuşuluyor.

TABAN ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Geçtiğimiz günlerde AK Parti-MHP’nin kurduğu Cumhur ittifakı Bursa’daki adaylarını açıkladı. İnegöl Belediye Başkan adayı olarak, mevcut belediye başkanı Alper Taban açıklanmıştı. Taban, esnafları ve STK’ları ziyaret ederek oy istemeye başladı. Ev ve işyerlerine mektup yollayan Taban, vatandaşlardan 2019-2023 hizmet dönemi içerisinde İnegöl’de hayata geçirilmesini istedikleri proje ve çalışmalarla ilgili fikir talebinde bulundu.

Editör: TE Bilişim