İnegöl Adliye sarayında suç mağdurlarının daha rahat bir ortamda ifadelerinin alınması amacıyla görüşme, gözlem ve bekleme odaları oluşturuldu. İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, adliye binasında suç mağdurlarının daha rahat bir ortamda dinlenmesi amacıyla 3 ayrı odanın hizmete başladığını söyledi.

Suç mağdurlarının sanıkla yüz yüze getirilmeyerek uzman desteğiyle mağduriyetinin ölenmesi amacıyla İnegöl Adliye Sarayında oluşturulan odalarda kurulan kamera ve mikrofon sistemiyle, mağdurun ifadeleri hakim, savcı ve avukatlara dijital ortamda iletiliyor.

BÖYLECE İKİNCİL MAĞDURİYET ÖNLENİR

Görüşme, gözlem ve bekleme odalarında görevli Sosyal Çalışma Uzmanı Burcu Yazgan, “3 ayrı odamız var; görüşme, gözlem ve bekleme. Bekleme odası; gelen mağdurların kaygı düzeylerini azaltmak amacıyla ön görüşme yaptığımız odadır. Ön görüşmenin ardından adli görüşme odasında ifadelerimizi alırız. Bu görüşmeler cumhuriyet savcısı, hakim ve avukat tarafından görüntülü ve sesli olarak izlenir. Sorulmak istenen sorular uzmana kulaklık aracılığıyla yönlendirilir. Uzman mağdura yaşı ve gelişimine uygun olarak soruları iletir. Yapılan görüşmeler sesli ve görüntü olarak kayıt olur. Böylece ikincil mağduriyet önlenir. Bu odaların amacı; mağdurların ikinci kez örselenmesi engellemektir” dedi.

Editör: TE Bilişim