Yargıtay tarafından ikinci kez bozulan Hacıkara Mahallesi’ndeki cinayetin davası Ağır Ceza Mahallesi’nde görülmeye devam ediyor. Önceki duruşmada savcı, tutuklu yargılanan 5 kişiye, ayrı ayrı müebbet hapis cezası verilmesini istemişti.

Olay 2013 yılında Hacıkara Mahallesi’nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İnegöl'deki düğünün ardından Hacıkara Mahallesi’ne giden iki kardeş ile Kamettin Kıyar arasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. 

Kavgada silahlar çekilirken, taraflar birbirlerine kurşun yağdırdı.
Vücuduna kurşun isabet eden 58 yaşındaki Kamettin Kıyar, Çetin K., Tenar K., ile Yılmaz K., yaralandı. 

Yaralılar İnegöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken, durumu ağır olan Taner K., ile Çetin K., ameliyata alınırken, özel bir hastaneye sevk edilen Kamettin Kıyar, ameliyatta hayatını kaybetti.
İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinayetin davasında, Yargıtay, toplam 5 şahsın da fail olduğunu düşündüğü için verilen kararı ikinci kez bozdu. 

Yargıtay’ın bozma ilamından sonra dosya yeniden İnegöl Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.
Yargıtay’ın bozma kararının ardından görülen ilk duruşmada tutuklu sanıklar Çetin K., ile Ömer T., yeniden hakim karşısına çıktı. 

Duruşmada; Yargıtay’ın bozma ilamına uyan mahkeme, ‘kasten adam öldürme’ suçundan tutuksuz sanıklar Tenar K., Yılmaz K., ile Raşit K.,’nın tutuklanmasına karar verdi.

Davanın görülen son duruşmasında, tutuklu 5 sanık yeniden hakim karşısına çıktı. 

Duruşmada; tutuklu sanıklar daha önceki savunmalarını tekrarlayarak, suçlamaları kabul etmediler. 

Duruşmada mütalaasını veren savcı, 5 kişi için müebbet hapis cezası verilmesini istedi. Mahkeme heyeti duruşmayı 13 Eylül’e erteledi.

Editör: TE Bilişim