Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Umre'den dönen vatandaşlar için tedbirler alındığının açıkladı. Bugün Yenişehir hava alanına inecek uçakta Umre'den dönenler içinde gerekli önlemler alındı. Aralarında İnegöllü Umrecilerinde bulunduğu kafile arasında grip olanların çevre hastaneler ve İnegöl Devlet Hastanesinde tahlili yapılacak. 1 gün sürecek tahlil sonucunda Coronavirüs bulunanlar Bursa Şehir Hastanesine sevk edilecekler. İnegöl Devlet Hastanesinde önlem alındı. 
Bakan Koca, Umre ziyaretine ilişkin şu bilgileri verdi:
“Suudi Arabistan bu dönemde Umre ziyaretlerini kapattı. Önemli olan bu süreçte giden vatandaşlarımızın ülkeye gelişinde alınması gereken tedbirlerdi. Bu çerçevede biz cumartesi akşamından itibaren Umre’den gelen tüm vatandaşlarımızı termal kameradan ve sağlık muayenesinden geçirdik. Bu süreçte, sağlık muayenesinden geçen 13 bin 834 vatandaşımız oldu. Şüpheli bulduğumuz 5 kişiyi ambulanslarımızla sağlık kuruluşlarımıza götürdük. Onlara yapılan tetkikler negatif çıktı.”

Dünyanın birçok ülkesini etkisi altına alan yeni tip koronavirüs nedeniyle bir pandemi (dünya genelinde salgın) ilan edilip edilmeyeceğine ilişkin soru üzerine, bu kararı Dünya Sağlık Örgütü’nün alabileceğine işaret etti.

Yurt dışı uçuş sayısının da ülkelerin durumuna göre değişebileceğine işaret eden Koca, Çin, Güney Kore, İran, Irak ve İtalya için uçuş tedbirleri alındığını hatırlattı.

Editör: TE Bilişim