Sürücüsünün üzerinden geçtiği traktör 1 kilometre illerdeki direğe çarparak durabildi 
İnegöl'de meydana gelen kazada, gübreleme yapan çiftçi Kenan Acar (55) düştüğü traktörün altında kalarak ağır yaralandı. Çiftçinin üzerinden geçen traktör sürücüsü seyrederek 1 kilometre ilerideki enerji nakil hattı diğerine çarparak durdu.

Edinilen bilgilere göre kaza Bursa'nın İnegöl ilçesi kırsal Şehitler Mahallesi mevkisinde meydana geldi. Şehitler Mahallesi'nde ikamet eden Kenan Acar (55) 16 PR 172 plakalı traktörün ile tarlasına giderek, gübreleme çalışması yapmaya başladı. Çalışma yaptığı sırada yere düşen çiftçinin üzerinden traktör geçti. Gazı takılı kalan traktör arazide sürücüsüz seyrederek 1 kilometre ilerideki enerji nakil hattı diğerine çarparak durabildi.

Kaza sonucunda traktör sürücüsü ağır yaralandı.

Bir süre sonra yoldan  geçen bir başka çiftçi Önder Burhan (54) direğe çarpan traktörü gördü.  Traktörün çevresinde arama yapan Burhan, traktörün izlerini takip ederek 1 kilometre ileride arkadaşı Kenan Acar'ı yaralı halde buldu.

Durumu 112 Acil Servis Ambulansında görevli sağlık ekiplerine bildiren Burhan bir an olsun arkadaşının yanından  ayrılmadı.

Olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulansında görevli sağlık ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi yaptı. Yaralı daha sonra vatandaşlar, sağlık ve jandarma ekipleri ile araziden çıkarılarak ambulans ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis Bölümüne kaldırıldı.

Yaralının durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Olayın görgü tanığı Önder Burhan, 'Tarlamızda çalışma yapıp evimize giderken direğe çarpmış halde bir traktör gördük. İzini takip ederek arkadaşımı yaralı halde buldum ve sağlık ekiplerine bilgi verdim' dedi.

Kazayla ilgili tahkikat sürüyor.

Editör: TE Bilişim