İnegöl’de 30 Mart 2020’de görülen ilk vaka sonrası 61 günde toplam 190 tane covid-19 pozitif vaka görüldü. Bu 190 vakanın dışında 78 kişinin de test sonuçları negatif çıkmasına rağmen, covid19 belirtileri taşıdığı için doktor tavsiyesiyle gözlem altında tutuldu.

Öte yandan covid19 tedavisi gören 117 kişi iyileşirken, 22 kişinin ise hastanede tedavisi devam ediyor. İnegöl Devlet Hastanesi’nde toplam 16 kişi koronavirüs nedeni ile hayatını kaybederken 16 kişiden 10’unun İnegöllü olduğu geri kalan 6 kişinin ise İnegöl Devlet Hastanesi’nin pandemi hastanesi olması sebebiyle İnegöl’e getirilen çevre ilçelerdeki hastalar olduğu öğrenildi.

35 KİŞİ EVDE TEDAVİ GÖRÜYOR

Koronavirüs nedeni ile evlerinde gözlem altında tutulan 35 vatandaşın, 14 günlük karantina sürecini evlerinde geçirdiği ve tedavilerinin evlerinde devam ettiği öğrenildi.

EVDE DURMAYANLAR HASTANEYE GÖTÜRÜLÜYOR

İnegöl’de hastanede yatak sayısının müsait olmasından dolayı evinde 14 günlük karantina kurallarına uymayan vatandaşların İnegöl Devlet Hastanesi pandemi servisine yatırıldığı öğrenildi.

HUZUR MAHALLESİ’NDE VAKA KALMADI

Öte yandan İnegöl’de koronavirüs vakaları ile dikkat çeken Huzur Mahallesi’nde son 2 hastanında iyileşmesi ile birlikte mahallede aktif vakanın kalmadığı bilgisine ulaşıldı.

YETKİLİLERDEN UYARI

Havaların ısınması ile birlikte vatandaşların sosyal mesafeye ve maske takmadıklarına dikkat çeken yetkililer tek başına maskenin tek başına sosyal mesafenin tam manası ile bir şey ifade etmediği maske takmanın ve sosyal mesafe kuralına uyma konusunda daha hassas olunması gerektiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim