Tedavisinin sağlanması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın devreye girdiği minik Kayra, Cumhurbaşkanı Erdoğan´a teşekkür ederek, kendisini İnegöl´e beklediğini ifade etti.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı telefonla arayarak, Amerika´daki tedavinin ardından İnegöl´e dönen Kayra´nın sağlık durumu hakkında bilgi almıştı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl´de anneannesi Meral Güneş´in yanında kalan Kayra Yaman´ı ziyaret etti.

İnegöl´de 3 yaşındayken yanlışlıkla içtiği temizlik maddesi sebebiyle iç organları büyük hasar gören ve şuana kadar 70 ameliyat geçirmesine rağmen sağlığına tam olarak kavuşamayan 8 yaşındaki Kayra Yaman, ABD´deki tedavisi tamamlanmasını ardından İnegöl´e dönmüştü. Yeniden ulusal gündeme konu olmasıyla birlikte Kayra´nın sağlık durumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın da dikkatini çekmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ulusal medyada yer alan haberi okuduktan sonra İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı telefonla arayarak, hem bilgi aldı hemde talimat vermişti.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl´de anneannesi Meral Güneş´in yanında kalan Kayra Yaman´ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Kayra´nın durumu ile alakalı dönem dönem bilgiler geliyordu. Gelişmelerden de bilgimiz var. Kayra bir yıldan bu yana Amerika´da tedavi görüyordu. Daha yeni İnegöl´e geldi. Kayra´nın uzun soluklu bir tedavi süreci var. Ama gerek Ankara gerekse Amerika´ya gidişlerle alakalı devletimiz gerçekten çok büyük ve devletimizin himayesinde bu işlemler yapıldı. Lakin Amerika´ya giden kayra için ikinci refakatçı ile alakalı da kaymakamlığımız ve hayırseverlerin yardım ve destekleri ile yardım yapıldı. Bundan sonraki süreçle alakalı neler yapabiliriz noktasında biz Kayra´nın anneannesi ile bazı görüşmeler yapmıştık. Bu günde Kayra´yı ziyaret ettik. İnşallah bundan sonraki süreçte devletimiz gerekli desteği sağlayacaktır. Ben Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a çok teşekkür ederim. Kendisiyle telefon görüşmemizde detaylı bir şekilde Kayra´yı takip ettiği bir kez daha gördük. Yapılabileceklerle alakalı sorular sordu kendisi. Bizde muhakkak suretle ilgilendiğimizi ve ilgileneceğimizi kendilerine ifade ettik.” Dedi.

DESTEKLER SÜRSÜN

Kayra´nın anneannesi Meral Güneş ise, “Gerekli destekleri veren Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. İlgilendiği için çok mutluyuz. Bizleri yalnız bırakmadı. Tedavinin Amerika´da devam edeceğinden de mutluyuz. Kayra´da çok mutlu. Belediye başkanımızda gerekli desteği sunuyoruz. Allah razı olsun. Tüm ilçe halkı da bizleri yalnız bırakmadı. Herkesin desteklerini sürdüreceğinden eminiz. Çünkü Kayra´mızın tedavisi uzun yıllar süreceği için desteklerin devam etmesini istiyoruz.” Dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kayra Yaman´da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a teşekkür ederek, kendisini İnegöl´e davet etti.

 

 

 

Editör: TE Bilişim