İnegöl’de fabrika yapmak için sırada bekleyen yüzlerce yatırımcıyı umutlandıracak gelişme yaşandı. İnegöllü sanayicilerin ve STK’ların talebi üzerine harekete geçen Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destek vermesi üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile 2. OSB’de 3. Etap çalışmalarına start verdi.

Millet Bahçesi, Fuar alanı, ve 2. OSB’de B  etabı için yapılan sanayi arsası devirlerinin ardından, İnegöl ve çevre ilçelerini büyük oranda rahatlatacak büyük bir müjde daha geldi.

Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel,  2. OSB alanında başlatılacak 2. etabında kararname ile devredilen vasfını yitirmiş hazine arazilerinin Milli Emlak tarafından devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından sanayi arsasına dönüştürülmesiyle taleplerin bir bölümün karşılanacağını ancak yer ihtiyacının çok daha fazla olduğunu söyledi. Bunun üzerine harekete geçerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan destek istediğini söyleyen Vekil Gürel, “Cumhurbaşkanımızla oldukça verimli geçen görüşmemizde,  malum 3 tepe olarak adlandırdığımız İnegöl projemizin kritiğini, hangi aşamadayız değerlendirmesini yaptık. Özellikle Cumhurbaşkanımıza 2. OSB’nin genişlemesinin oldukça önemli olduğunu vurguladım. Burada orman vasfını yitirmiş arazilerin sanayi arsasına çevrilmesini, bölgede yeni fabrikalar, kongre merkezi, ar-ge ve test laboratuvarı, kütüphane ve mobilya üssü niteliğinde bir fuar alanı yapılmasının İnegöl’e ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını aktardım. Kendileri bu taleplerimize olumlu cevap vererek hazırlanan kararnameyi imzalamıştı. Ancak o süreçte OSB yönetimimize sanayi arsası olarak 180 başvuru yapılmıştı. Burada sanayicilerimiz bizden yer talebinde bulunmuşlardı. Devri yapılan bu alanlarla ihtiyacımızın sadece ¼’ünü karşılayabileceğiz. Ancak gelinen süreçte bu talep sayısı 300’ü geçti. Durum böyle olunca konuyu yeniden Cumhurbaşkanımızla görüştüm” dedi.

Yer taleplerinin sürekli artması üzerine bütün enerjisini 3. Etaba verdiğini ifade eden Vekil Vildan Yılmaz Gürel, son yapılan grup toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kürsüden kendisine hitap ederek kulis odasına davet ettiğini ve kendisinden malumat istediğini, kendisinin de İnegöl’ün taleplerini ilettiğini  ifade ederek, “Cumhurbaşkanımız İnegöl’e özel önem veriyor. İstihdama yönelik taleplerimiz olduğunda her zaman destek verdi. Bu kez de İnegöl ve çevre ilçelerden 300’ün üzerinde sanayi arsası talebi olduğunu, 2. OSB’de 3. Etap çalışmasının uygun olacağını aktardım. Sağ olsun her zaman olduğu gibi isteğimizi hemen kabul etti. görüşmemizin hemen akabinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’la da hemen görüşme yaptık.  Bakanımız Mustafa Varank ile 2.osb 3. Etap çalışmalarının hemen startını verdik” diye konuştu.

Mobilyanın başkenti olan İnegöl’ün hak ettiği değeri alması için elinden geleni yaptığını ifade eden Vekil Vildan Yılmaz Gürel, Avrupa’nın en büyük Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olacaklarını söyledi.

İnegöl’de yüzlerce işletmenin üretim sahası sorunu yaşadığını ancak buna rağmen küçük ölçekli işyerlerinde muazzam bir başarı hikayesi yazdıklarını anlatan Vekil Vildan Yılmaz Gürel, “Oldukça heyecan duyduğumuz bir ihtiyacı  daha olumlu karara bağladığımız için hemşehrilerim adına bahtiyarım. Hedefim sanayicilerimizin tamamının isteklerine cevap vermek. Bu nedenle 3. Etap çalışmamız daha kapsamlı olacak. Bakanımız Mustafa Varank'a her görüşmemizde, sektörümüzden, İnegöl’ümüz' den, girişimcilikteki başarılarımızdan bahsettiğim için bizimle aynı heyecanı yaşar oldu. Ben bu konu dahil her zaman  desteğini yanımda hissettiğim Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank ile bakanlığımızın tüm ekibine sonsuz teşekkür ediyorum. ” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim