Dünyayı sarsan koronavirüs vakaları artarken Türkiye de alınan tedbirlerle vaka sayıları kontrol altına alınırken, İnegöl'de de Covid-19 vaka sayısı 400’ü aştı. Şuanda pozitif hasta sayısı yaklaşık 120’ye ulaşırken, 6’sı yoğun bakımda olmak üzere toplam 60 kişinin hastane de tedavi altında olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz gün açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son iki hafta içinde vaka sayılarında Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakır'da dikkat çeken bir artış olduğunu söylemişti. İnegöl’de de vaka sayılarında özellikle son haftalarda artışlar yaşanmaya devam ediyor. Yaklaşık bir hafta da vaka sayılarında 50’ye yakın artış yaşandı.

TAKMIYORUZ!

İnegöl’de birçok kişinin mağazaların ve insan yoğunluğunun fazla olduğu Atatürk Bulvarı, Ahmet Akyollu, Nuri Doğrul, İstiklal ve Kasım Efendi Caddeleriyle birlikte Heykel meydanında sosyal mesafe kuralına çoğunlukla uyulmadığı görülüyor. Maskesiz dolaşmanın yasak olduğu İnegöl’de bazı vatandaşların maskelerini çenelerine ve kollarına taktığı gözlemlendi.

Kentin birçok noktasında Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri vatandaşları sosyal mesafe kuralına uymalarına yönelik anonslar yaparak uyardı. Öte yandan maske takma zorunluluğuna uymayan vatandaşlara polis ekipleri tarafından 900 TL ceza işlemi uygulandı.

400 VAKA!

İnegöl'de 4 aylık süreçte koronavirüs vaka sayısı 400'e ulaştı. Alınan tedbirler ve müdahaleler ile iyileşen hasta da arttı. İnegöl'de bugüne kadar 16 kişi hayatını kaybetti.

Editör: TE Bilişim