Türkiye korona virüsün görüldüğü ilk günden itibaren aldığı önlemlerle dünyaya örnek olurken, İnegöl’de de ciddi önlemler alındı. Yaşanan salgında İnegöl’de bugüne kadar toplam 177 kişi virüse yakalanırken, vakalar İnegöl’ün 8’i merkez ve 6’sı kırsal olmak üzere 14 mahallesinde görüldü. 102 mahalle de ise, Koronavirüs vakası görülmedi.

117 KİŞİ SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Ülkemizde Mart ayında görülmeye başlayan Koronavirüs sonrasında İnegöl’de bugüne kadar toplam 177 kişi virüse yakalandı. Yapılan sağlık tedavileri sonucunda ise 117 kişi sağlığına kavuşarak normal hayatına döndü.

İLK VAKA 30 MART’TA GÖRÜLDÜ

Mart ayında ülkemizde görülmeye başlayan Korona Virüs vakası İnegöl’de ise ilk olarak 30 Mart 2020 tarihinden görüldü. Bugüne kadar İnegöl’de toplam 177 kişi virüse yakalanırken, vakalar İnegöl’ün 116 mahallesinde 8’i merkez ve 6’sı kırsal olmak üzere 14 mahallesinde görüldü. Merkezde Kemalpaşa, Yeniceköy, Huzur, Mesudiye, Hamidiye, Sinanbey, Ertuğrulgazi ve Osmaniye mahallelerinde görülürken, kırsal da ise Deydinler, Şipali, Hamzabey, Çitli, Kınık ve Madenköy mahallelerinde görüldü.

İYİLEŞİYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın normalleşme sürecini açıklamasının ardından yapılan denetimler sonucunda İnegöl’de de iyileşme süreci hızlı başladı. İnegöl’de Korona virüse yakalanan insanların yüzde 66’sı iyileşerek, normal hayatlarına döndü. Kamu kurum ve kuruluşlarının aldığı yoğun tedbirler sonucunda İnegöl’de Korona virüs vaka sayısında artışın önüne geçildi. İlçedeki Covid-19 salgınının azaltılması noktasındaki en büyük başarı ise Filyasyon ekibinin, taktir edilen çalışmaları oldu. Pozitif vakalar sonrası hastanın direk temas halinde olduğu kişilerle irtibat kuran ve ciddi önlemler alan ekip, Korona virüsün yayılmasını önledi. Ülke genelinde devletin almış olduğu sokağa çıkma yasağına ilçe halkının hassas davranması, kurallara en üst seviyede riayet etmesi salgının yayılmasının önüne geçti.

16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yapılan çalışmalar da hem Korona virüsün yayılması engellenirken, hem de hastalığa yakalanan vatandaşların salgını kolaylıkla atlatıp sağlığına kavuşmaları noktasında önemli mücadele verildi. İnegöl’de bu güne kadar toplam 177 kişi Korona virüse yakalandı. Yapılan sağlık tedavileri sonucunda ise 117 kişi sağlığına kavuşarak normal hayatına döndü. Yapılan mücadeleye rağmen toplam 16 kişi hayatını kaybetti.

TEDBİRLERE DİKKAT

Rehavete kapılmaması gerektiğinin altını çizen yetkiler, bu süreçte maske kullanımı, sosyal mesafeye uyulması halinde İnegöl’de 1 aylık süreçte Korona virüsün tamamen bitebileceğini ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim