İnegöl Hamidiye Mahallesi Park Caddesi üzerinde bir apartmanın kolonlarının çürük çıktığı iddia edildi. Apartman altında bulunan bir işyerinde yapılan incelemede karşılaşılan manzara tedirginliğe yol açınca apartman sakinleri işyeri ve daireleri boşaltmaya başladı.

Birinci derece deprem bölgesi İnegöl'de Marmara depremi öncesi yapılan binalardan birinde yapılan inceleme korkunç gerçeği gözler önüne serdi.

İddiaya göre Hamidiye Mahallesi Park Caddesi üzerinde bulunan apartmanın alt katında yer alan bir işyerinde, binanın yapısından rahatsız olan bir mühendis,  kolonları kontrol etmek istedi. Kolonların bulunduğu yeri sert bir cisimle kazan mühendis, binayı tutan kolonların çürük olduğunu ortaya çıkardı. Apartmanın sağlıksız olduğunu ve hemen boşaltılmasını öneren mühendisin bu çağrısı kısa sürede apartman sakinlerinin de kulağına gitti.

Haberi alan bir işyeri ile kolonların çürük çıktığı işyerinin üzerinde yer alan dairenin sakinleri hemen ev ve işyerini boşaltarak apartmanı terk etti.

Korkunç iddia sonrası bazı apartman sakinleri, devlet eliyle acil bir çalışma yapılarak kendilerinin bilgilendirilmesini talep ederken, ortaya atılan iddianın sadece bir kolondan mı yoksa binanın tamamının mı kapsadığının kendilerine bildirilmesini istediler.

Olası bir faciaya karşı iddiaların hedefinde olan apartmanla ilgili nasıl bir karar alınacağı merak konusu oldu. İddiaların gerçek ya da abartılı olup olmadığının kısa sürede ortaya çıkarılması isteniyor.

Editör: TE Bilişim