2015 yılında asker eğlencesinde, İnegöl çiftetelli oyununun nasıl oynanacağı konusundan çıkan ve 21 yaşındaki Adem Kaçır'ın öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı olayla ilgili 16 sanığın yargılandığı dava cezası kesinleşen 6 şahıs yakalanarak cezaevine gönderildiler.

2019 yılında Yargıtay’dan usule aykırı gerekçesiyle dönen dava İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülmüştü.

2015 yılı Nisan ayında Şipali Mahallesinde düzenlenen asker eğlencesinde; 1 kişinin ölümü, 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan, bıçaklı kavgaya karıştıkları iddiasıyla biri tutuklu 8’i denetimli serbest olmak üzere, toplam 16 sanığın yargılandığı cinayetin davası 2019 yılında İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülmüştü.

Yapılan yargılama sonucunda; cinayetin tutuklu sanığı İbrahim B.,’ye ‘kasten adam öldürmekten’ 18 yıl hapis, kesici alet bulundurmaktan 5 bin TL para cezası, diğer sanıklara ise iştirakten İ.K., M.K., M.E., ile F.S.,’ye 6’şar yıl 8 ay, H.K., ve B.B.,’ye 4 yıl 9 ay 23 gün, T.G.,’ye 7 yıl 9 ay 10 gün, B.Y.,’ye de 7 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verilmişti.

9 sanığın toplam 69 yıl hapis cezası aldığı karar duruşmasında 7 sanık da beraat etmişti. Yargıtay, 2 sanığın aynı avukat tarafından savunulmasının usule aykırı olduğu gerekçesiyle kararı bozmuştu.

Çıktığı ilk duruşmada asker eğlencesinde oynarken, Adem Kaçır'ın kendilerine ters şekilde bakıp, "Bu oyunu burada yabancılar oynayamaz" diyerek küfür ettiğini söyleyen İbrahim B., "O sırada oyunu bırakıp aracıma doğru yöneldim. Bir süre sonra kavga çıktı. Adem bıçağı rast gele sallıyordu. Birileri ise elindeki o bıçağı almak için uğraşıyordu. Bende o sırada üzerimdeki bıçağı kendimi korumak için çıkardım. Bu sırada tanımadığım bir kişi yakın mesafeden kafama kuru sıkı tabanca ile ateş etti. Şok oldum. Sonra bıçağı rast gele salladım. Benim bildiklerim bunlar" dedi.

CEZALARI KESİNLEŞTİ

Cinayet davasıyla alakalı 2021 yılı Aralık ayı itibariyle cezaları kesinleşen 6 şahıs hakkında yakalama kararı çıktı. 6 şahıs da jandarma komutanlığı ekiplerince yakalandı. Adliyeye sevk edilen 6 şahıs mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Editör: TE Bilişim